НОВИНИ

Александър Везенков: В европейския баскетбол всеки мач е от значение

везенков завърна игра ново поражение сакраменто орлиънс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 21.02.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската баскетболна звезда Александър Везенков беше специален гост в последния епизод на подкаста на Евролигата, в който говори за травмата си в глезена, дали следи случващото се в най-престижния турнир на Стария континент, а освен това се върна и към награждаването си за най-полезен играч (MVP) в надпреварата през последния сезон.

На първо време състезателят на Сакраменто Кингс призна, че за пръв път от доста време насам страда от контузия, която го оставя извън паркета за по-дълго време, но въпреки това той се опитва да остане позитивен.

"Нямах късмет, защото навехнах глезена си за втори път за по-малко от три седмици. Този път обаче контузията се оказа по-сериозна и трябва да отсъствам от четири до шест седмици. За първи път от доста време ми се налага да бъда извън играта за толкова дълго време, но в същия момент трябва да остана позитивен и да работя здраво, за да се завърна. Добрата новина е, че сега беше паузата за Звездния уикенд и нямаше мачове. Ще пропусна няколко срещи, но това е част от нашата работа и трябва да продължа напред", заяви Везенков.

Спортист №1 на България за последните две години отговори и на любопитния въпрос дали хора от треньорския щаб на "кралете" или съотборниците му в Сакраменто проявяват интерес към Евролигата и гледат срещи от нея.

"По време на сесията за анализи винаги гледаме мачове от Евролигата. Обикновено имаме тренировка по време на ранните мачове от турнира и не успявам да ги гледам, като хващам по малко от късните. Все пак аз винаги имам възможността да гледам двубоите, които ме интересуват, защото мога да си ги връщам на телевизора", споделя 28-годишният баскетболист

"С помощник-треньора Жорди Фернандес винаги си говорим за Евролигата и за Лига Ендеса. Той гледа много европейски баскетбол, защото му е много интересен. Братът на Сабонис пък е помощник-треньор в Жалгирис, така че и с него си говорим по темата. Европейският баскетбол е напълно различен. Всеки мач там е от значение и това е наистина красиво", допълва той.

Накрая най-полезеният играч в последното издание на Евролигата се върна и към предишния сезон, в който той заслужи приза като част от състава на Олимпиакос, коментирайки, че изживяването по време на награждаването е било "незабравимо". В същото време обаче българинът си припомни и болезнената загуба във финала от състава на Реал Мадрид.

"Това да получа наградата за MVP на редовния сезон в Евролигата пред погледа на моите родители беше страхотен момент. Моят кариера бе изпълнена с възходи и падения, но този момент и всички тези хора, които държаха маски с моето лице, това се превърна в незабравимо изживяване, особено когато спечелиш тази награда за първи път. За играчите, които вече могат да се похвалят с това постижение няколко пъти, е различно. Надявах се да спечелим всичко и да се върнем с трофея, но загубата на финала с Олимпиакос срещу Реал Мадрид е нещо, с което трябва да живея. Не мисля, че скоро ще посетя Каунас", завърши Александър Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон към Денков: Оценявам куража, който българските власти показват от началото на войната в Украйна
Макрон към Денков: Оценявам куража, който българските власти показват от началото на войната в Украйна
Великобритания въведе санкции срещу директора на затвора, където почина Алексей Навални
Великобритания въведе санкции срещу директора на затвора, където почина Алексей Навални