НОВИНИ

Александър Везенков зарадва българската общност в Чикаго

александър везенков зарадва българската общност чикаго
Снимка: Сакраменто Кингс
bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 04.02.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската баскетболна звезда Александър Везенков получи изключително топло посрещане в Чикаго от стотици свои сънародници при гостуването на неговия Сакраменто Кингс на местния Чикаго Булс в мач от редовния сезон на НБА.

Спортист №1 на България за последните две години отдели специално внимание на своите фенове преди началото на двубоя в "Юнайтед Център", като позира за снимки с тях и раздаде автографи. Сред привържениците пък се открои един плакат с надпис "Ние обичаме българския крал на НБА".

Припомняме ви, че преди малко повече от седмица самият Везенков отправи призив към българската общност в Чикаго в специално видеообръщение, в което състезателят изрази надежда, че ще получи подкрепа при визитата на неговия Сакраменто във Ветровития град.

За разочарование на българската агитка обаче хората в нея така и не успяха да видят в действие своя любимец на паркета миналата вечер, тъй като около половин час преди началото на срещата между Кингс и Булс стана ясно, че най-полезният баскетболист за изминалия сезон в Евролигата отново няма да може да играе, тъй като продължава да лекува контузия в десния си глезен.

"Много исках да играя, защото този мач бе специален за мен. Подкрепиха ме толкова много българи. Даже имаше и гърци. Съотборниците ми казаха "уау", защото не бяха виждали толкова много подкрепа. Радвам се, че съм тук и преследвам мечтите си", сподели той.

Големият интерес към Александър Везенков в Чикаго изобщо не е случаен, тъй като най-големият град в щата Илинойс е дом на най-многобройната българска имигрантска популация в света, като там живеят около 20 000 наши сънародници.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваня Григорова: Има консенсус за председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС
Ваня Григорова: Има консенсус за председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС
Стефан Янев: Управляващите търсят конфликт с Радев, защото не изпълняват целите си
Стефан Янев: Управляващите търсят конфликт с Радев, защото не изпълняват целите си