НОВИНИ

Александра Пейчева: Ще дадем всичко от себе си във финала срещу Марица

александра пейчева дадем всичко себе финала марица
bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 10.04.2024
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистката на ЦСКА Александра Пейчева даде интервю за клубния сайт на "червените" точно седмица преди стара на битката за титлата в женското ни първенство.

Столичанки за трети пореден сезон ще играят на финала в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените, като отново техен съперник там ще бъде съставът на Марица.

18-годишната Пейчева обеща, че тима на ЦСКА ще даде всичко от себе си в опита да се пребори с пловдивчанки за златните медали и призова за подкрепа от страна на "червените" феновете.

Финалната серия за титлата в НВЛ при дамите може да гледате НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg, а началото е на 17 април (сряда) от 18:25 часа!

Цялото интервю с Александра Пейчева:

Александра, поздравления за успешно затворената серия с Левски. Водихте тежка и сериозна битка със "сините", как намерихте сили да я спечелите?

– Започнахме третия мач плахо, но след като осъзнахме накъде отиват нещата, съумяхме да се съберем и да променим цялостно поведението си. Беше битка на характери и се радвам, че показахме отборен дух. Подкрепяхме се непрестанно на полето и не се предадохме в нито един момент, защото знаехме отлично какво искаме. Адмирации и за Левски, защото показаха много добра игра.

Този колектив, който градите толкова години, ли бе в основата на победата?

– Да, може да се каже. С повечето от момичетата сме заедно вече от доста време, познаваме се отлично и това ни помогна много.

Доколко този развой ще ви даде допълнително самочувствие за предстоящите финали с Марица?

– Със сигурност ще ни помогне. Няма как след такъв мач и такава битка да не си повярваме повече. Много сме доволни от цялостния развой на серията, радваме се на постигнатото, но предстоят съвсем други мачове. Ще дадем всичко от себе си в тези финали.

Изиграхте няколко мача с Марица този сезон, в които показахте, че се доближавате до тях. Ще видим ли тази заветна победа в най-важната серия?

– Тренираме много усилено именно затова – да се противопоставим на Марица. Надявам се, че ще успеем да покажем най-доброто, на което сме способни. Какъв ще бъде вече резултатът, не мога да кажа, но ще се хвърлим на 100 процента.

Опитът и самочувствието са на тяхна страна, но с какво ЦСКА би могъл да спечели?

– Със сигурност това е факт – те са много опитен отбор, който има и нужното самочувствие, за да играе в такива срещи. Но с колектив и отборна игра може да постигнем нещо и да им се противопоставим. Ще се опитаме да го направим.

Видяхме на финала за Купата страхотна подкрепа от трибуните. С феновете зад вас предполагам усещането е съвсем различно?

– Абсолютно! Публиката е седмият ни играч и беше невероятна емоция да играем пред такава атмосфера, както беше на финала за Купата на България. Много бих искала да получим подобна подкрепа и сега, защото имаме нужда от тях, както в Пловдив, така и в София.

Може ли ЦСКА да спечели титлата?

– Не мога да кажа дали ще спечелим серията, но със сигурност ще дадем всичко от себе си и ще се опитаме да го направим. След като сме на финал, ще се борим. ЦСКА винаги играе за най-доброто. Ще оставим максимума, а какво ще стане, ще разберем в последствие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Петев вече не е треньор на Университатя Крайова
Ивайло Петев вече не е треньор на Университатя Крайова
Убитата в Червен бряг жена два пъти подавала молба за развод
Убитата в Червен бряг жена два пъти подавала молба за развод