НОВИНИ

Алена Щерк е убита по особено жесток начин, обвинен е бившият ѝ приятел

алена щерк убита особено жесток начин обвинен деянието бившият приятел
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 30.05.2022
5942
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Доказателствата сочат, че извършител на убийството на 47-годишната Алена Щерк е бившият ѝ приятел Виктор Спига, който е задържан в Италия, съобщиха на съвместен брифинг от прокуратурата и СДВР.

Убийството най-вероятно е извършено в ранните часове на 27 май, когато автомобилът на Щерк е засечен да пътува по пътя Перник - Радомир. Тялото ѝ беше открито на 29 май в района на Батановци до Перник. Щерк беше в неизвестност от петък, 27 май.

Полицията потвърди, че откритото тяло край Батановци е на Алена Щерк

Установено е, че на 26 май вечерта Алена е била при свои близки, след което се прибира в апартамента си. Предполага се, че деянието е извършено или в гаража, или в автомобила на жертвата, обясни комисар Стойно Цветков. Има доказателства, че тялото ѝ е било превозено в автомобила, по който е имало кръв, а този автомобил е каран от обвиняемия - Виктор. Друга индикация, че той е извършил деянието, е, че е напуснал страната.

По тялото на жената са намерени находки от удари. Касае се за множество удари по главата и травма, несъвместима с живота. Повдигнато е обвинение на бившия ѝ приятел за убийство, извършено по особено жесток начин, каза зам. градския прокурор Иво Илиев.

Мотивът вероятно е заради връзката, която са прекратили и е възможно убийството да е от ревност, казаха от СДВР.

От прокуратурата обясниха, че сигналът за изчезването на Щерк е подаден в 6-о РУ на 27 май от близки на жената. Започнало е незабавно издирване от ГД "Национална полиция" и СДВР.

Първоначално делото е образувано за отвличане, като първото обвинение срещу бившия ѝ приятел е било за отвличане.

Формиран е екип от прокурори. Поискани са данни за трафика на мобилните телефони. Било е постановено обвиняемият да бъде задържан за срок от 24 часа и му е било забранено да напуска страната. Той обаче е напуснал България с автомобил към Гърция. Придвижил се е с ферибот до Италия.

Задържаха в Италия приятеля на Алена Щерк

Още в събота - 28 май, е повдигнато обвинение срещу него и е изпратена Европейска заповед за арест. Лицето е задържано в Асколи Пичено, Италия, от местната полиция. Това е станало в 1.20 часа българско време, докато се е връщал в хотела, където е бил отседнал.

Досега няма подадени сигнали за домашно насилие от Щерк. Имало е обаче ревност, казаха полицаите.

От СДВР признаха, че тялото на Алена е открито от нейните приятели, които също я издирваха още от изчезването ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист и Балкан започват серията за баскетболната титла на 2 юни
Рилски спортист и Балкан започват серията за баскетболната титла на 2 юни
Съвети за безопасност при гръмотевични бури
Съвети за безопасност при гръмотевични бури