НОВИНИ

Задържаха в Италия основния заподозрян за убийството на Алена Щерк

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
08:58, 30.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Снимка: Архив
Слушай новината

Има задържан по случая с жестокото убийство на 47-годишната Алена Щерк. Това потвърдиха от полицията за БНТ.

По случая вече е задържан бившият ѝ приятел, с когото е живеела на семейни начала Виктор Спига.

Арестуван е в Италия около 1:20 ч. през нощта. Знае се, че той е напуснал страната в деня на изчезването на IT специалистката. Знае се, че двамата са имали общ бизнес преди да се разделят. Основна версия на разследването е престъплението да е извършено от ревност.

"Последно са се виждали, по негови думи, преди около месец. Оттогава комуникацията върви по имейл. Изрично го питах и дали е ходил до адреса ѝ, той твърди, че не е. Пътуването му е организирано преди около 10 дни, като тогава си е закупил билет за самолет, двупосочен, така че той изначално е планирал да се върне в България, пратил ми е копия от бординг пасовете, така че тези неща вече съм ги видял. Наел си е автомобил там, това всичкото е свършено преди 7 до 10 дни, което категорично води до извод, че е планирано пътуване. Той го беше и споменал, че трябва да пътува, защото има да се среща с производителите на вино, с които работи тук за България и има и личен ангажимент към семейството си", заяви Любен Казанлиев, адвокат на задържания мъж.

"Определено знаехме, че имат промяна в отношенията. Знаехме, че ще разделят бизнеса донякъде. Определено изключвам версията, която е свързана с нейния бизнес и работни отношения. Така че остава версията, че този човек е направил, в знак на ревност, агресия, несъгласие с тяхната раздяла. Знаем за такива случаи, когато са имали проблеми и тя си тръгва от мястото, където са живеели и се прибира в къщата, където живее майка й. Той е държал тон, че едва ли не тя няма право да го напуска, че това е нейното семейство вече", коментира Любомир Методиев, близък на убитата жена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управител на хотел: Смешните 15 лв. за украинците не стигат за нищо
Управител на хотел: Смешните 15 лв. за украинците не стигат за нищо
Валентин Антов и Монца заслужиха място в елита на Италия
Валентин Антов и Монца заслужиха място в елита на Италия