НОВИНИ

Алкарас с убедителен старт в Индиън Уелс, Мъри с първа чиста победа за 2023

световният номер карлос алкарас стартира успех рио жанейро
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:04, 12.03.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанецът Карлос Алкарас започна по успешен начин участието си на Мастърса в Индиън Уелс, след като победи австралиеца Танаси Кокинакис с 6-3, 6-3 в мач от втория кръг на турнира.

Алкарас бе безупречен на сервис през целия двубой, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си и спечели 84 процента от точките на своето подаване. От своя страна испанецът постигна три пробива, за да запише чист успех след час и 16 минути игра.

"Чувствам се много добре тук, усетих любовта на публиката още с излизането си на корта. Имам страхотни спомени, тук достигнах първи полуфинал в Мастърс сериите, имах онзи мач срещу Рафа. Успях да не мисля за точките, които имам да защитавам и да играя най-добрия си тенис", сподели Алкарас след успеха.

За него предстои двубой с нидерландеца Талон Грикспор, който победи Гуидо Пея в два тайбрек сета. 19-годишният Алкарас може да си върне първото място в световната ранглиста, ако спечели титлата в калифорнийската пустиня.

Британецът Анди Мъри постигна първа чиста победа от началото на годината, след като се справи с Раду Албот от Молдова с 6-4, 6-3. Досегашните седем успеха на Мъри през 2023 г. дойдоха след тежки битки и решаващи сетове, но тази нощ той успя да стигне до победата след час и 42 минути игра, след като не даде нито една възможност за пробив на своя опонент.

Следващото препятствие пред 35-годишния Мъри, който показва силна игра от началото на годината, е 14 години по-младият британец Джак Дрейпър, който победи своя сънародник Даниел Еванс с 6-4, 6-2.

Американецът Тейлър Фриц започна успешно защитата на титлата си, след като победи младия си сънародник Бен Шелтън с 4-6, 6-4, 6-3. За третия кръг на турнира се класираха още Холгер Руне, Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Яник Синер, Томи Пол и Стан Вавринка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Работи в бъдещето": Мит ли е надеждният изкуствен интелект?
"Работи в бъдещето": Мит ли е надеждният изкуствен интелект?
Икономическият министър: От 578 проверки са открити над 540 нарушения
Икономическият министър: От 578 проверки са открити над 540 нарушения