НОВИНИ

Аматьори елиминираха Етър Велико Търново от турнира за Купата на България

аматьори елиминираха етър велико търново турнира купата българия
Снимка: ФК Етър Велико Търново
bnt avatar logo
от БНТ
20:51, 22.09.2022
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Етър Велико Търново продължи с разочароващото си представяне и след загубата у дома от дубъла на Лудогорец във Втора лига сега допусна да бъде елиминиран за Купата на България от аматьорския Севлиево. „Виолетовите“ паднаха с 2:3 след слабо първо полувреме и куп пропуски през второто.

Наставникът на "боларите" Емо Луканов заложи на играчи, които по-рядко влизат в игра, но по-голямата част от тях разочароваха. В първия четвърт час Етър имаше превес и първо удар на Младенов бе уловен, а в 15-ата минута след центриране на Алехандро Боби Трендафилов от чиста позиция с глава би над вратата. В последвалата първа контра на домакините последва груба грешка на Юлиян Райков, който не можа да върне на Мартинов и Де Соуза прати топката в мрежата – 1:0. Луканов веднага смени Райков с Кольо Станев.

Голът окрили севлиевци и не натиснаха. В 31-ата минута Соуза намери Галин Стоянов, чийто удар с глава бе спасен от Мартинов. Последва и удар на домакините от фаул над гредата, а в 37-ата минута Добрин Петров с прехвърлящ удар удвои. До почивката Севлиево можеше да вкара и трети гол, но Ангел Мартинов спаси удара на излезлия сам срещу него Галин Стоянов.

Луканов реагира и след почивката пусна титулярите, като влязоха Терзиев, Евгени Илиев и Живко Петков, а малко след това и Янков. Полувремето обаче започна с нов пропуск на Севлиево, като Мартинов отново спаси опасен удар на Де Соуза.

После етърци натикаха съперника в пеналта му, но тогава пък започнаха познатите пропуски от чисти позиции. Първо Мариян Иванов стреля опасно до гредата, после Живко Петков пропусна да намали пред самата врата. Удар на Младенов с глава бе уловен. Чак в 62-ата минута след удар на Мариян Иванов с глава Яни Пехливанов довкара отбитата топка – 2:1. И веднага последва трети гол на севлиевци, дело на Галин Стоянов с хубав удар от въздуха в опразнената врата.

Етър натисна здраво. Пехливанов от чиста позиция с глава би над гредата, а в 76-ата минута след центриране на Янков защитникът Ивайло Иванов си вкара автогол за 3:2. До края се игра само на една врата. Първо Живко Петков направи непростим пропуск, после същото стори и Янков. В 85-ата минута Пехливанов със задна ножица стреля до гредата, а в самия край удар на Станев бе изваден от вратаря в корнер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново заедно: В кюстендилското село Бобешино се събраха фамилии, разделени от границите след Ньойския договор
Отново заедно: В кюстендилското село Бобешино се събраха фамилии, разделени от границите след Ньойския договор
"Ангели за България" - безплатно приложение свързва сънародниците ни по цял свят
"Ангели за България" - безплатно приложение свързва сънародниците ни по цял свят