НОВИНИ

Анчелоти: Няма да кажа, че Меси е най-добрият в историята, от Бразилия не са ме търсили

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:11, 29.12.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Карло Анчелоти
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Италианският наставник на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди първия мач на "Белия балет" след прекъсването заради световното първенство в Катар.

Шампионът на Испания гостува утре вечер (30 декември) от 22.30 часа българско време на състава на Валядолид, а преди тази среща Анчелоти сподели, че и Карим Бензема, и Еден Азар ще бъдат на линия за срещата.

"Бензема се завърна в отбора след ваканция от 10 дни. В момента, в който дойде, бе в добро състояние. В приятелските срещи на отбора игра половин час и 45 минути. Вярвам, че ще покаже цялата си класа. Азар тренира добре. Мисля, че е по-добре от преди Мондиала. Той свърши добра работа и мисля да използвам целия състав. Трудно е да се оцени какво ще стане след Световното първенство. Ще играем и за Суперкупата на Испания и световното клубно първенство. До месец март ще имаме много мачове и трябва да видим индивидуално как е всеки футболист. На участвалите на Световното първенство трябва да им дадем почивка. Но няма свободни дати, защото до 19 февруари играем всеки три дни", коментира италианецът.

Треньорът на Реал разкри и дали в клуба ще има входящи трансфери по време на януарския трансферен прозорец.

"Няма да привличаме нови футболисти, защото имаме голям състав. Ще видим за изходящите трансфери, може би някои футболисти, които играят малко, искат да напуснат", сподели Анчелоти.

63-годишният специалист коментира и слуховете, които го свързват с поста селекционер на националния отбор на Бразилия.

"Ако от Бразилия имат интерес към мен, не са ме търсили. Но ако е така, им благодаря. Моята ситуация е ясно - тук съм и няма да кажа никога на отбора, че нашата авантюра е приключила", категоричен е Анчелоти.

Накрая треньорът на Реал Мадрид даде и своето мнение по въпроса дали Лионел Меси трябва да бъде определен за най-добрия футболист в историята след триумфа на Аржентина на Мондиала в Катар.

"Трудно е да кажа, не знам дали Меси е най-добрият в историята. Не е справедливо да кажем това, защото всяко време е имало своя най-добър футболист. А и няма да излезе от устата ми, че Меси е най-добрият в историята. Тренирам всеки ден носителя на "Златната топка", а и съм гледал Кройф, Марадона", завърши Карло Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Основният граничен пункт между Косово и Сърбия отново е отворен за движение
Основният граничен пункт между Косово и Сърбия отново е отворен за движение
Планински спасители са оказали първа помощ на пострадал мъж в Рила
Планински спасители са оказали първа помощ на пострадал мъж в Рила