НОВИНИ

Анди Мъри: Понякога психическата стабилност е най-важна и се гордея, че показахме такава

Великобританецът сподели, че играта му, заедно с неговия партньор Дан Еванс, не е предполагала победа.

Анди Мъри Париж 2024
Снимка: X / @atptour
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:04, 29.07.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Анди Мъри спечели неочаквана победа с Дан Еванс в схемата на двойки мъже от олимпийския турнир по тенис и заяви, че не е предполагал, че ще запише още една победа. Двамата направиха обрат за изравняване през втория сет, след което спасиха пет мачбола и взеха последните седем разигравания за крайното 2:6, 7:6(5), 11:9.

"Играта ни до тайбрека не предполагаше, че ще спечелим мача. Аз лично знаех, че не се представям достатъчно добре. Ево играеше по-добре, но и двамата сме свикнали да правим далеч повече. В края обаче всичко се промени и стигнахме до обрат", заяви Мъри, цитиран от агенция АП.

"През кариерата ми съм стигнал до много обрати и съм печелил мачове, които не е трябвало да печеля. Понякога психическата стабилност е най-важна и се гордея, че показахме такава. Връщал съм се и от два сета пасив. Винаги съм правил всичко по силите ми, за да печеля", добави той.

Великобританецът обяви края на кариерата си преди три седмици по време на турнира от Големия шлем Уимбълдън.

"Исках Олимпиадата да бъде последният турнир в кариерата ми, а не Уимбълдън. Харесва ми да бъда част от всичко това. Чувството е тотално различно от всичко друго и само Купа Дейвис се доближава, но не и по размер. Докато се разхождам из олимпийското село ми става ясно колко ще ми липсва всичко това. Наистина е специално", каза още Анди Мъри.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Стоилов: Конституционният съд трябваше да отиде по-далеч, прилагайки един висок, общ стандарт да оцени тези промени
Янаки Стоилов: Конституционният съд трябваше да отиде по-далеч, прилагайки един висок, общ стандарт да оцени тези промени