НОВИНИ

Андреа Буратини е доволен от първата спечелена контрола със Сърбия

Андреа Буратини
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 16.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на националния отбор за мъже до 21 години Андреа Буратини остана много доволен от първата контрола срещу Сърбия. В нея нашите спечелиха с 5:0, след като щабовете се разбраха да играят задължително пет гейма. Двубоят е първи от подготовката за Световното първенство в Бахрейн през юли.

"Много съм доволен от начина, по който се представи отборът. Лесно спечелихме и показахме красив волейбол. Най-много съм доволен от посрещането. Това е изключително важен елемент, върху който се готвим от четири седмици. Алекс Николов направи много силен мач и също посрещаше на ниво. Също не мога да не отлича високият процент вкаран начален удар. Ако изпълняваме добре, имаме големи шансове за контраатаки. Разбира се, има и неща, върху които трябва да продължим да работим. Не съм доволен от многото грешки. В петия гейм играхме тайбрек и го спечелихме убедително с 15:7', каза Буратини за официалния сайт на Българската федерация по волейбол.

България ще изиграе общо три контроли срещу Сърбия през тази седмица. Проверките продължават и днес.

В мача на мъжете до 21 години няма да участват Александър Николов и Симеон Николов. Причината е ангажименти към други национални формации. Алекс ще се завърне при мъжете, които се готвят за втория турнир от Лигата на нациите, който ще се проведе във Франция следващата седмица. А Симеон ще е при тима до 19 години.

Националният тим на Сърбия за мъже под 21 години ще изиграе две контроли срещу български отбори днес. На паралелни игрища в зала "Левски София" гостите ще се изправят срещу тима ни под 21 години и под 19 години. Началото на срещите е 16:15 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте верните отговори от изпита по математика след 7. и 10. клас
Вижте верните отговори от изпита по математика след 7. и 10. клас
Собствениците на Олимпиакос ще направят всичко възможно, за да задържат Везенков, Папаниколау и Слукас
Собствениците на Олимпиакос ще направят всичко възможно, за да задържат Везенков, Папаниколау и Слукас