НОВИНИ

Андреа Буратини: Не трябва да подценяваме Гърция

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 21.01.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
андреа буратини подценяваме гърция
Слушай новината

Селекционерът на българският национален отбор по волейбол за мъже до 17 години Андреа Буратини похвали своите момчета след спечелването на групата им в квалификациите за Евроволей 2023, но също така призова и за пределна концентрация преди полуфиналния двубой срещу Гърция днес.

Вчера вечерта младите "лъвчета" надиграха с 3:0 (25:15, 25:18, 25:17) състава на Румъния за втория си успех от началото на турнира, което им осигури двубой срещу гърците в полуфиналите на квалификацията, която се провежда в зала "Левски Волей" в София.

Националите ни до 17 години вече изиграха два мача срещу южната ни съседка в хода на подготовката, като тогава записаха две победи. Пред сайта на БФ Волейбол обаче Буратини заяви, че предстоящият двубой ще бъде напълно различен.

"Спечелихме първо място в нашата група и това е добре! На полуфиналите срещаме Гърция. С тях вече играхме преди началото на квалификацията и постигнахме два успеха. Сега е различно. Предстои официален мач и всичко може да се случи. Важното е да не мислим за тези победи по време на контролите. Трябва да играем с концентрация и без никакво подценяване. Ако покажем стабилността от изминалите две срещи ще се поздравим с успех. Смятам, че сме на по-добро добро ниво", коментира Андреа Буратини.

Полуфиналната битка между България и Гърция е тази вечер от 21.00 часа българско време, а победителят от нея ще се изправи срещу Сърбия или Финландия в спор за място на Евроволей 2023.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Следващият служебен премиер ще бъде Гълъб Донев
Румен Радев: Следващият служебен премиер ще бъде Гълъб Донев
Радослав Янков и Теодора Пенчева не успяха да преминат квалификациите в Банско
Радослав Янков и Теодора Пенчева не успяха да преминат квалификациите в Банско