НОВИНИ

Андреа Буратини: Тези момчета са бъдещето на българския волейбол

андреа буратини момчета бъдещето българския волейбол
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
22:39, 16.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Андреа Буратини е италианският треньор, който донесе бронзов медал на България. Специалистът беше изключително радостен от постигнатото на световното първенство по волейбол за мъже до 21 години в Бахрейн.

"Още преди турнира имахме проблеми. Часове преди мача основният ни разпределител Симеон Николов нелепо се контузи и не можа да замине с нас. Георги Татаров имаше проблем с глезена, но въпреки това игра във всички мачове. Наложи се да сменим схемата на игра. Трудно е за една седмица. Поздравявам всички състезатели за това, което показаха", каза Буратини пред официалния сайт на БФ Волейбол.

"Резултатът е страхотен. Нивото на този турнир беше изключително високо. България, Италия и Иран бяха на-добрите, нормално се наредиха и на първите места. След тях са Бразилия, Полша, Белгия и Аржентина. Ние сме единственият европейски отбор, който в последните три години задължително печели медал на различни форуми. Това е доказателство колко са силни момчетата. На 21 години те вече играят сериозен волейбол. Навлизат в мъжкия, някои от тях вече го играят. Сегашният отбор е бъдещето на българския волейбол. Всички са готови за мъжете", добави той.

"Сега дойде време да помогна на по-малките, които се готвят за Европейско първенство с треньора Десислава Величкова. След турнира в Черна гора ще разговарям с ръководството на федерацията. Не мисля за бъдещето ми. При всички положения то е свързано с Левски", коментира още италианецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС и Тунис подписаха стратегическо споразумение за миграцията
ЕС и Тунис подписаха стратегическо споразумение за миграцията
Манчестър Юнайтед отне капитанската лента на Хари Магуайър
Манчестър Юнайтед отне капитанската лента на Хари Магуайър