НОВИНИ

Андреа Коцинова остана пета на бордъркрос от олимпийския фестивал в Италия

андреа коцинова остана пета бордъркрос олимпийския фестивал италия
Снимка: БОК
bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 26.01.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

След среброто в отборния гигантски слалом на сноуборд, днес Андреа Коцинова отвоюва пето място в бордъркроса от Олимпийския младежки европейски фестивал в Италия.

16-годишната Коцинова влезе с пето време в директните елиминации, а Яна Тумбева с 11-о. Коцинова спечели своята четвъртфинална серия, но Тумбева с трето място отпадна. На полуфиналите Коцинова завърши четвърта, това й отреди място в малкия финал, където безапелационно бе най-бърза и си осигури петото място в крайното кланиране. Шампионка стана французойката Фелисие Лайхт.

Андреа Коцинова е представителка на клуб „Блейд“, където в последните 7 години тренира при Виктор Жеков, баща на световната звезда в този спорт Александра Жекова. На младежките олимпийски фестивали на БОК в Осогово Коцинова има спечелени два златни, два сребърни и един бронзов медала.

При момчетата в бордъркроса Иван Иванов даде 10-о време в квалификациите и влезе директно на ¼-финал, докато Мартин Костов бе 14-и и премина успешно през осминафиналите, но след това отпадна в битката за влизане в Топ 8. Иванов също не можа да се класира за полуфиналите. Тилата грабна Ахил Лельо от Франция.

В алпийските ски Бояна Радева се нареди 34-та на слалом, внучката на олимпийската легенда Боян Радев бе 41-ва в първия манш. Другата ни представителка Елена Стоилова не завърши първото спускане. В същата дисциплина при момчетата Борислав Хаджистоянов бе 19-и, а Атанас Петров 44-ти след първия манш, но и двамата не завършиха във втория. На гигантски слалом Радева не стартира, а Елена Стоилова завърши 45, след като бе 53-а в първия манш. Титлата грабна Лудовика Риги от Италия.

В квалификациите на сноуборд слоупстайл Кристиян Крумов се нареди на 16-о място с най-добра оценка 35.5, а само най-добрите 10 се класираха за финалите утре.

В биатлона на 12.5 км индивидуално Веселин Белчински започна колебливо с 2 пропуска на първа стрелба и 3 на втора, но след безгрешни трета и четвърта стрелби се класира на 44-то място. Другият ни представител Герги Наумов остана 62-ри (8), шампион е словенецът Павел Трожер. При момичетата на 10 км индивидуално Йорданка Йончева е 51-ва със 7 пропуска, а Ирина Георгиева не завърши. По-рано на фестивала в спринтовия биатлон на 6 км Йорданка Йончева се класира 49-а с по една грешка на всяка от двете стрелби, а Ирина Георгиева остана 55-а с общо 7 пропуска на рубежа.

В ски-бягането на 5 км свободен стил Ивайла Василева се класира 60-а, на 4.41 мин. от шампионката Марго Тирло от Франция. В квалификациите на спринт класически стил Дани Чолаков се нареди 46-и, а Даниела Йорданова - 56-а и така двамата не намериха място сред четвъртфиналистите.

Във фигурното пързаляне с 37.17 т. Киара Христова заема 22-ро място след кратка програма, волната е утре.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиненият мъж за изнасилване и блудство в село Синдел остава в ареста
Обвиненият мъж за изнасилване и блудство в село Синдел остава в ареста
Лечева откри физкултурен салон и направи нова инспекция на многофункционалната зала „Арена Бургас“
Лечева откри физкултурен салон и направи нова инспекция на многофункционалната зала „Арена Бургас“