НОВИНИ

Андрей Кузманов ще оглави спорта в служебното правителство

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
13:23, 11.05.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Други спортове
андрей кузманов бнт огромна превилегия оглавя европейската федерация модерен петобой видео

Президентът на България Румен Радев назначи Андрей Кузманов за служебен министър на младежта и спорта. Държавният глава издаде указ, с който назначава служебно правителство от 12 май.

Андрей Кузманов е познат в спортните среди, благодарение на дейността си в модерния петобой.

Той е бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

Андрей Кузманов е президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой.

Ето и автобиографията на новия спортен министър:

Андрей Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище „Олимпийски надежди“, а след това завършва Националната спортна академия в София през 1991 г. Дипломиран учител е по физическо възпитание и треньор. Магистър е по „Физическо възпитание“.

Бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 година, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

В професионалния си път се е занимавал с анализиране и ръководене на учебно-тренировъчен спортен процес по модерен петобой, организация и провеждане на състезания. Бил е треньор по модерен петобой в различни спортни клубове.

Има опит в частния сектор на ръководни позиции в областта на търговията, производството, услугите, маркетинга и рекламата.

Президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой.

На 12 май 2021 г., от 09.00 часа на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство.

Държавният глава насрочи провеждането на парламентарни избори на 11 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски обяви нов рекламен партньор
Левски обяви нов рекламен партньор
Григор Димитров отпадна от квалификант в първия кръг на "Мастърс"-а в Рим
Григор Димитров отпадна от квалификант в първия кръг на "Мастърс"-а в Рим