НОВИНИ

Андрей Рубльов и Холгер Руне станаха последните двама сигурни участници в третия кръг на Мастърса в Рим

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:22, 12.05.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
карлос алкарас андрей рубльов хуберт хуркач крачат смело осминафиналите тенис турнира мадрид холгер руне отпадна

Андрей Рубльов се класира за третия кръг на тенис турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Рим, Италия, след като елиминира в три сета американеца Маркос Гирон.

Руснакът, който пристигна в италианската столица като шампион от надпреварата в Мадрид преди седмица, срещна сериозни затруднения срещу Гирон и въпреки че трябваше да прави пълен обрат намери начин да спечели след 5:7, 6:4, 7:5 и близо два часа и половина на корта.

В първия сет американеца пробив за аванс от 5:4, но в следващия си сервис гейм пропусна три сетбола и позволи на Рубльов да изравни. Впоследствие обаче световният №49 отново реализира брейк, който този път затвърди успешно за крайното 7:5 в своя полза.

Поставеният под №4 Андрей отговори да предизвикателството и във втората част взе преднина от 3:0. Сервирайки за сета при 5:3, той показа известни колебания и допусна връщане на пробива, но моментално стигна до нов такъв, с който той изравни резултата след 6:4.

Решителният трети сет предложи ранна размяна на брейкове, след което Маркос Гирон съумя още веднъж да вземе подаването на съперника си в деветия гейм, с което си заслужи правото да сервира за победата при 5:4. Андрей Рубльов все пак показа борбен дух и успя измъкне следващите три гейма, а с това и мача след 7:5.

Така в следващата фаза руснакът си осигури двубой срещу френския квалификант Александре Мюлер, който се справи със своя сънародник Артур Мис.

Напред към третия кръг продължава и Холгер Руне, който надигра в два сета италианецът Лука Нарди.

Поставеният под №10 датчанин победи с 6:4, 6:4 за час и 43 минути игра и така финалистът от състезанието през миналата година се класира за следващата фаза, където ще срещне 17-ия в схемата Себастиан Баес от Аржентина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1200 души ще се включат в Маратон Варна
Над 1200 души ще се включат в Маратон Варна
Финалът на Евровизия, съпровождан от напрежение сред участниците
Финалът на Евровизия, съпровождан от напрежение сред участниците