НОВИНИ

Андрей Рубльов и Хуберт Хуркач се класираха за втория кръг на турнира по тенис в Ротердам

Ян-Ленард Щруф и Алекс де Минор също спечелиха мачовете си

андрей рубльов завърна корта победа класира финалите тенис турнир бостад
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 14.02.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Поставеният под №2 в схемата Андрей Рубльов се класира за втория кръг на турнира по тенис в зала в Ротердам от сериите АТП 500.

На старта на надпреварата Рубльов, който е шампион за 2021 година, надигра със 7:5, 6:3 белгийския квалификант Зизу Бергс. Руснакът нямаше особени проблеми в двубоя, тъй като Бергс успяваше да поддържа нивото му на игра само до края на първия сет.

Тогава Рубльов осъществи първия пробив в мача, с който спечели откриващия сет със 7:5. Във втория сет при 2:2 гейма Бергс имаше две точки за пробив, които обаче Рубльов спаси, а малко след това световният №5 направи пробив, който му осигури и победата в мача.

Във втория кръг Рубльов ще срещне шампиона за 2022 година Феликс Оже-Алиасим от Канада.

С победа в Ротердам започна и №4 в схемата Хуберт Хуркач. Полякът срещна много големи трудно срещу чеха Иржи Лехечка и трябваше да спаси три мачбола, за да стигне до победата с 6:3, 6:7(9). 7:6(9) след 2 часа и 20 минути игра.

В целия мач имаше само един пробив, който бе в полза на Хуркач в четвъртия гейм на първия сет. През останалото време двамата тенисисти печелеха подаванията си без големи затруднения, което се дължеше и на отличната им игра на сервис - Хуркач записа 18 аса на сметката си, а Лехечка направи 14.

Така и вторият, и третият сет трябваше да се решат след тайбрек, който и в двата случая завърши 11:9 точки. Първият път победител излезе чехът, който отрази три мачбола, в това число и един на сервис на Хуркач при 6:5 точки.

Във втория тайбрек в мача дойде ред на Хуркач да спаси три мачбола, един от които при сервис на Лехечка при 7:6 точки. Така Хуркач успя да затвори мача от шестата си възможност.

Следващият съперник на поляка ще бъде представителят на домакините от Нидерландия Талон Грийкспор.

В други по-интересни мачове германецът Ян-Ленард Щруф победи с 4:6, 7:6(5), 7:6(4) испанеца Алехандро Давидович Фокина, докато австралиецът Алекс де Минор отстрани американеца Себастиан Корда с 6:4, 6:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалшива реклама за медикамент използва името на доц. Ангел Кунчев
Фалшива реклама за медикамент използва името на доц. Ангел Кунчев
Румен Радев: Има проблем с функционирането на демокрацията у нас и той идва от парламента
Румен Радев: Има проблем с функционирането на демокрацията у нас и той идва от парламента