НОВИНИ

Андрей Рубльов се завърна на корта с победа и се класира за 1/4-финалите на тенис турнир в Бостад

андрей рубльов завърна корта победа класира финалите тенис турнир бостад
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:01, 14.07.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Андрей Рубльов се завърна на корта след едномесечно прекъсване. Поставеният под номер 2 в схемата Рубльов победи Федерико Кориа със 7-5, 4-6, 7-6(2) и се класира за четвъртфиналите на турнира на червени кортове в Бостад (Швеция) с награден фонд 534 555 евро.

Кориа е финалист от миналата година, когато в спора за титлата загуби от норвежеца Каспер Рууд. На четвъртфиналите Рубльов ще играе с Ласло Джере, който по-рано днес отстрани Марк-Андреа Хюслер със 7-5, 6-2.

Всички пет аса в мача бяха дело на Рубльов, като в същото време руснакът не направи нито една двойна грешка срещу пет на опонента си. Вторият поставен спечели 66% от точките си на първи сервис (49/74) и оползотвори пет от единадесетте си шанса за пробив (45%), докато Кория също реализира пет пробива, но от 14 опита (36%).

"Беше много труден мач при такива трудни условия, радвам се, че успях да спечеля. Федерико игра страхотно, след първия сет подобри нивото си, но успях да спечеля. Имаше толкова много добри и лоши неща в моята игра тази година, трябва да намеря средата, за да покажа по-добри резултати. Следващият мач също ще бъде труден. Всеки иска да победи всеки, ще дам всичко от себе си и да видим как ще завърши всичко", каза Рубльов.

За последен път руснакът излезе на корта на 13 юни на турнир в Хале (Германия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево и температури над 30°
Предимно слънчево и температури над 30°
Протест блокира пътя Асеновград-Първомай
Протест блокира пътя Асеновград-Първомай