НОВИНИ

Ангел Кунчев: В последните седмици достигнахме плато, това е обнадеждаващо

bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 11.08.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Здраве

В страната се наблюдава обнадеждаваща тенденция относно COVID-19 и се очаква спад на заразените - това съобщи главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел Кунчев пред журналисти в Добрич.

Относно последните новини за открити ваксини срещу заразата, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов припомни за споразумението ни с Европейския съюз, но добави, че винаги можем да се откажем от него, ако са надеждни.

Българските граждани ще имат достъп до 2 млн. ваксини.

От посещението стана ясно и че ръководството на болницата в Добрич ще бъде сменено. Според здравния министър болницата, вместо да спомага за овладяване на кризата, я влошава с недобра организация на работа.

Проф. д-р Костадин Ангелов, министър на здравеопазването: В тези 2 млн. ние сме включили всички уязвими групи - пенсионери над 65 г., хората, които имат хронични заболявания и медиците на първа линия. Ваксинирането ще бъде по желание, безплатно за всички тези групи.

Доц. д-р Ангел Кунчев, гл. здравен инспектор: В последните 3 седмици ние достигнахме едно плато от около 1500 случая седмично, което се задържа трета седмица. Това е доста обнадеждаващо, защото при заразните болести, този цикличен характер винаги го има и е подчертан и обикновено след достигане на някакви стойности има известно намаление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев: Разкрити са двете убийства във Варненско
Гешев: Разкрити са двете убийства във Варненско
Милан, Тотнъм и други европейски грандове чакат ЦСКА-София във втория кръг на Лига Европа
Милан, Тотнъм и други европейски грандове чакат ЦСКА-София във втория кръг на Лига Европа