НОВИНИ

Ангел Славчев, "Възраждане": Законът за чуждите агенти няма за цел да вкара някого в затвора

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:53, 17.09.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Законът за чуждестранните агенти няма да вкара някого в затвора, просто искаме да осветлим кой откъде и как се финансира. Това коментира в "Денят започва" депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев.

"Този законопроект стимулира да спре външни организации да се мешат в работата на България. В България работят много външни служби и има изключително високо влияние на чужди организации, които се финансират отвън - няма значение дали от Русия или Америка. Всеки, който получава такова финасиране, ще бъде обявен на един сайт. Същото е като темата за педофилите - да има публичен списък на осъдените за педофилия".

По думите на Славчев не трябва да се регистрираш като чужд агент, ако получаваш пенсия от друга държава или награда от международно състезание.

"Това е просто един регистър, в който ще знаем кой откъде е финансиран - включително аз, или Костадин Костадинов, или вие - няма разлика. Това е начин да проверим и дали спекулациите по наш адрес са верни. Това означава ние сами да си отрежем клона, на който седим".

Славчев коментира и проблема с вендинг машините за лекарства - смята, че това е само "закърпване" на положението, но е необходимо за хората.

"Тези автомати, от които ще може да си купите лекарства, които не са с рецепта, са едно междинно състояние на системата. Факт е, че няма аптеки в населените места, което е най-големият проблем. Трябва да помислим за хората".

"Възраждане" ще се борят да управляват в следващия парламент - с кого обаче - щяло да стане ясно след изборите.

"Нашата задача е да спечелим гласовете на хората. Предлагаме разумни решения и сме стабилни на фона на всичко останало в парламента. Факт е, че ние се покачваме. Хората трябва да гласуват, защото апатията в обществото е причината да ходим 6 пъти на избори", каза Ангел Славчев.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лацио победи Верона в последния мач от кръга в Серия А
Лацио победи Верона в последния мач от кръга в Серия А
Подкрепата за Украйна и миграцията - на фокус в първата сесия на новия ЕП
Подкрепата за Украйна и миграцията - на фокус в първата сесия на новия ЕП