НОВИНИ

Антъни Иванов се завърна в националния за европейското по плуване

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:22, 14.05.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Водни спортове
антъни иванов завърна националния европейското плуване
Снимка: Инстаграм
Слушай новината

Отношенията между плувеца Антъни Иванов и селекционера на националните отбори Кристиян Минковски са се нормализирали и двамата пак работят заедно. Това стана ясно от интервю на Минковски за колегите от БНР.

По време на допинг скандала Антъни бойкотира националния тим и заяви, че повече няма да участва в него, докато не бъде сменено ръководството на федерацията по плувни спортове. Освен това Иванов влезе в задочни словесни престрелки със съотборника си Йосиф Миладинов в социалните мрежи.

Състезателят на клуб "Черно море" се завръща в представителния ни тим за предстоящото европейското първенство в Будапеща, което започва следващата седмица. Надпреварата на Стария континент е последна възможност за Йордан Янчев, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева и Диана Петкова да спечелят квоти за Игрите в Токио.

"Всички се радваме, че се намали напрежението, което в голяма степен беше изкуствено създадено", заяви по този повод Минковски.

За поставените цели в унгарската столица селекционерът уточни: "Очаквам постижения и класиране, по-добри от тези на предишното европейско първенство, където имахме един финал и един полуфинал".

В началото на годината президентът на федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев заяви, че във връзка с подобрените резултати през 2021 година е време за медали от някои турнири, като визира и предстоящия европейски шампионат, но Минковски ревизира тези цели: "Очаквам единствено добри резултати."

Съставът ни за европейското първенство: Антъни Иванов, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Йордан Янчев, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева и Диана Петкова. Първите трима вече имат олимпийски квоти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ананиев: Уволненията в НАП и Агенция "Митници" са политически
Ананиев: Уволненията в НАП и Агенция "Митници" са политически
Лазаров направи страхотен обрат и се класира за полуфиналите в Израел
Лазаров направи страхотен обрат и се класира за полуфиналите в Израел