НОВИНИ

Анте Шимунджа: Излизаме за победа срещу Бетис

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:11, 26.10.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
анте шимунджа заслужавахме точката вкарахме положенията
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде традиционната си пресконференция преди поредния двубой на разградчани от груповата фаза на Лига Европа.

Българският шампион приема тима на Бетис утре вечер (27 октомври) от 19.45 часа на своя "Хювефарма Арена" в Разград в среща от 5-ия кръг на група С в надпреварата.

Ден преди мача Шимунджа разкри, че отбора винаги е приятно да играе у дома и обърна специално внимание на играта във фаза защита.

"Вкъщи винаги са нашия терен, фенове, всичко е наше, приятно е да се играе. Винаги е възможно да направим прогрес във всеки компонент от играта. Трябва да повторим хубавите неща, които направихме и трябва да се подобрим в нещата, в които не сме толкова добри. Ние все пак играем срещу класни съперници и трябва да се адаптираме към техния начин на игра. Специално в защита трябва да сме фокусирани, концентрирани и спокойни. Трябва да сме близо до противника", започна Шимунджа.

Словенският специалист заяви, че очаква неговите футболисти да действат агресивно в средата на терена и в предни позиции срещу Бетис и говори повече за здравословното състояние на Кирил Десподов.

"Трябва да сме агресивни в атака и в средната част от терена. Това е футбол и не може да се прави в 90 минути от мача. Винаги разчитам на най-добрите, които са в момента. Няма да бъде по-различно да утрешния мач. Ясно е, че Доминик Янков няма как да играе. Кирил Десподов започна с тичане и ще видим реакцията след тези тренировки. Другите са на линия да играят. Ще се опитаме да направим най-добрия отбор, който ще бъде много агресивен и атакуващ", сподели наставникът на Лудогорец.

Треньорът на "орлите" бе категоричен, че в четвъртък вечер неговите футболисти ще излязат за победа и допълни, че ако се отвори възможност пред разградчани за първото място в групата, то те ще се борят за него.

"Ние сме амбициозен отбор. Знаем срещу кого ще се изправим утре. Ако имаме шанс ще го грабнем с две ръце. От първия мач сме казали, че срещу кого и къде играем имаме цел да победим. Това ни е целта за утрешния мач. Когато сме в добър цикъл с победи винаги има самочувствие и това е нормално за всеки един футболист. Ние не сме доволни от всеки мач, защото виждаме и лошите неща и опитваме да ги подобрим. Това не се случва само в Лудогорец, а във всеки футболен клуб в света. Опитваме се да повтаряме хубавите неща и да подобряваме нещата, в които не сме добри. Виждам израстване не само в играчите, а в цялата група на Лудогорец", завърши Анте Шимунджа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ: Имаме експерти, които да предложим за кабинет, ако не получим знак, че ще се търси решение на кризите
ГЕРБ: Имаме експерти, които да предложим за кабинет, ако не получим знак, че ще се търси решение на кризите
Хроничен е недостигът на медици и във Видин
Хроничен е недостигът на медици и във Видин