НОВИНИ

Антоан Гризман продължава да пише история в Атлетико Мадрид

Френският нападател вече има 173-и попадения, след като се разписа на два пъти при равенството 3:3 с Хетафе в мач от 18-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:35, 20.12.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
антоан гризман
Слушай новината

Антоан Гризман определено е на път да се превърне в легенда на Атлетико Мадрид.

Френският нападател се разписа на два пъти при равенството 3:3 с Хетафе в мач от 18-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Световният шампион от 2018 г. с тима на Франция, отбеляза своите 172-и и 173-и голове с фланелката на Колхонерос. Така Гризман се присъедини към Луис Арагонес като голмайстор в историята на клуба.

Със скоростта, с която бележи този сезон - 11 гола в 17 мача в лигата - Антоан Гризман скоро би трябвало да надмине своя предшественик. Луис Арагонес, който почина през 2014 г. на 75-годишна възраст, прекара десет години в Атлетико де Мадрид, между 1964 и 1974 г. Той спечели три шампионски титли с клуба си през 1966, 1970 и 1973 г., след което стана треньор.

Двете попадения на Гризман срещу Хетафе, не бяха достатъчни Атлетико да спечели, но постижението му беше похвалено от клуба в испанската столица в социалните мрежи.

Ярък в продължение на пет години с Атлетико между 2014 г. и 2019 г., а след това осмиван след завръщането си от Барселона през септември 2021 г., Антоан Гризман трябваше да изчака до есента на 2022 г., за да бъде окончателно закупен от своя клуб. Оттогава той отново се превърна в един от любимците на "Чивитас Метрополитано" в испанската столица.

Иначе "дюшекчиите" прекараха по-голямата част от мача с играч по-малко поради изгонването на защитника Стефан Савич след два жълти картона в 38-ата минута. Първият гол в срещата отбеляза именно Антоан Гризман в 44-ата минута. Борха Майорал изравни резултата в 54-ата. "Дюшекчиите" си върнаха аванса десет минути по-късно. Тогава Алваро Мората засече с глава центриране на Маркос Йоренте за 2:1. В 69-ата минута домакините получиха дузпа за удар с лакът в лицето на Аксел Витсел и Гризман реализира. Хетафе се върна в мача в 87-ата минута. Оскар Родригес шутира и след рикошет топката се озова в мрежата за 3:2. В добавеното време и гостите си спечелиха дузпа за игра с ръка на Рикелме, а Борха Майорал бе точен от наказателния удар, оформяйки крайното 3:3.

Така Атлетико Мадрид вече има 35 точки в актива си, като заема 3-тото място във временното класиране. Хетафе е на 8-ата позиция в таблицата с актив от 26 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още един футболен скандал разтресе Турция
Още един футболен скандал разтресе Турция
Продължават протестите срещу изборните резултати в Сърбия
Продължават протестите срещу изборните резултати в Сърбия