НОВИНИ

Антон Хекимян: Отговорността за несъбарянето на хотела на Гайтански е изцяло на кмета Терзиев

bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 25.07.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Отговорността за несъбарянето на хотела на Румен Гайтански до язовир Искър е изцяло на кмета Васил Терзиев, който явно целеше да си направи поредната пиар акция със заглавия като "Терзиев събаря незаконните постройки на Румен Гайтански", заяви в "Денят започва" общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

"Става въпрос за тригодишна сага, проведена от екипа на г-жа Фандъкова, от екипа на ГЕРБ в Столичната община. Дела, които са водени. Терзиев сложи хикс. Той зачеркна целия този труд, парите, които са изхарчени от софиянци, за да бъде защитен общественият интерес. И той накрая даде три месеца гратисен период, за да пусне вълка в кошарата - така образно може да го наречем", коментира Хекимян.

Попита кога Терзиев е получил уверението на г-н Гайтански, че сам ще събори постройката си.

"Добре е г-н Терзиев да излезе и да каже как точно са се разбрали с г-н Гайтански. Подписали ли са протокол кога точно ще започне това събаряне? Какъв ще е механизмът? Какъв ще е графикът, в който ще се случва? Изчака се срокът, в който г-н Гайтански трябва да събори тези постройки. Мина и срокът обаче, в който Общината е можела да събори тези постройки - с цената на 2 млн. лева, които после ще бъдат изискани. Тъй като г-н Терзиев е възложил на общинската фирма това да го свърши, ние искаме да видим и документите, с които той е възложил на общинската фирма да спре събарянето. Единственото, което се случи там е, че са съборени 12 керемиди", допълни Антон Хекимян.

Г-н Терзиев и екипът му проспаха и още нещо - пътната безопасност. Договорите с фирмите, които слагат маркировки и островчета, са изтекли и той нищо не прави по въпроса, каза още Хекимян.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн съсипа аматьори в дебюта на Венсан Компани
Байерн съсипа аматьори в дебюта на Венсан Компани
Социалният министър: Помощта от 1578 лв. има за цел да покрие първоначалните разходи на пострадалите от пожарите
Социалният министър: Помощта от 1578 лв. има за цел да покрие първоначалните разходи на пострадалите от пожарите