НОВИНИ

Антон Недялков дари сто комплекта пълна екипировка на детско-юношеската школа по футбол в Ловеч

Капитанът на Лудогорец се срещна с младите надежди на градския стадион в родния му град.

Антон Недялков, Детско-юношеската школа по футбол в Ловеч
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:56, 03.10.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Антон Недялков дари сто комплекта пълна екипировка на детско-юношеската школа по футбол в Ловеч. Капитанът на Лудогорец се срещна с младите надежди на градския стадион в родния му град. Посрещнаха го кметът на Ловеч Страцимир Петков и изпълнителният директор на ФК Ловеч Добрин Джабарски.

„Благодарни сме за направения жест. Надяваме се и призоваваме и други бивши играчи да последват неговия пример, готови сме да приемем техните дарения и помощ“, каза за БТА Джабарски.

„Аз съм от Ловеч и винаги съм готов да помогна. Израснал съм тук, от тук съм тръгнал и ще помагам с каквото мога за изграждането на млади таланти. Хубаво е, че има толкова ентусиазирани деца“, каза Недялков и пожела успех на малките футболисти.

Той ще бъде ментор и ще помага в развитието на младата футболна надежда на Ловеч 14-годишният Преслав Павлов, който получи и футболна фланелка от капитана.

От ФК Ловеч връчиха благодарствено писмо на Антон Недялков за направеното дарение.

Капитанът на Лудогорец не е в групата на тима за мача с Виктория Пилзен от втория кръг на основната схема на турнира Лига Европа тази вечер от 22:00 часа, тъй като все още се възстановява от контузия. Въпреки това той каза, че в отбора няма притеснения преди двубоя.

„Ние знаем какво да очакваме от Виктория Пилзен. Новият ни треньор много бързо влезе в тренировъчния процес, каза какво трябва. Изискванията му са разбрани и мисля, че момчетата ще излязат и ще покажат най-доброто си лице “, посочи Недялков.

Той каза още, че Лудогорец е имал нужда от стабилен треньор, който знае какво прави.

„Видяхте мача с Ботев Враца. Много добре се разви, победихме и мисля, че той е такъв човек, който иска да работи, да ни развие като футболисти, като личности и това много добре се отразява“, добави Антон Недялков.

Защитникът заяви още, че ако отборът иска да върви нагоре, трябва задължително да има промени. По думите му загубата от Славия Прага няма да тежи при гостуването в Пилзен.

„Все пак ние излизаме и играем с много добри отбори. Нашата цел е да направим така, че Лудогорец да го помнят и да излезе с престиж от тези двубои, всяка година да научава нещо ново. В този формат на турнира играеш с много по-силни отбори, мачовете са повече и така разбираш какво ти е нивото“, добави Недялков.

Той не даде прогноза за мача с Виктория, но се надява на добър резултат и Лудогорец да победи.

Националът каза още, че очаква да се завърне на терена след паузата в първенството за мачовете на националния отбор от Лигата на нациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ситуацията около Куинси Промес продължава да се затяга
Ситуацията около Куинси Промес продължава да се затяга