НОВИНИ

Антонио Рюдигер: Германия и Реал са различни чифтове обувки

Очакването в страната ни е огромно, коментира централният защитник на германците относно предстоящото европейско първенство

реал мадрид представи антонио рюдигер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:30, 05.06.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният тим на Германия може да се поучи от пресния победител в Шампионската лига Реал Мадрид и да се опита да вземе инстинкта на убиец от испанския шампион, смята защитникът Антонио Рюдигер, цитиран от Ройтерс.

Германският национал спечели Шампионската лига с Реал в събота след успеха над Борусия Дортмунд с 2:0, като германският тим имаше добри шансове да вкара, особено през първото полувреме. Това бе 15-а титла за Реал в турнира, като отборът е непобеден на финали вече повече от 40 години.

"Германия и Реал са различни чифтове обувки", каза Рюдигер на пресконференция на националния отбор на базата в Херцогенаурах. "Тук имаме много добра система, която пасва на мачовете, но можем да вземем от Мадрид инстинкта на убиец", смята футболистът.

"Последният ни мач с Украйна беше супер добър. Не сме правили 0:0 от дълго време, но пропуснахме много положения и в това отношение можем да вземем нещо от Мадрид", добави Рюдигер.

Отборът на Германия се провали и на Световното първенство в Катар през 2022, след като имаше големи проблеми пред гола и отпадна в групите за втори пореден път. Тимът ще играе срещу Гърция в петък в последната си контрола преди старта на Европейското първенство, което откриват с мач срещу Шотландия на 14 юни.

"В петък имаме важен последен тест. Важен е за самочувствие. Трябва да сме смирени. Знаем какво стана на последните турнири. По пътя дотук имахме върхове и сривове. Важно е да изиграем много добър първи мач и ще видим какво ще стане по-нататък в първенството", каза още Антонио Рюдигер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цеко Минев отново бе преизбран за член на Международната федерация по ски
Цеко Минев отново бе преизбран за член на Международната федерация по ски
Ковачи възстановяват желязната котва на викингски кораб в Дания
Ковачи възстановяват желязната котва на викингски кораб в Дания