НОВИНИ

Апелативният съд: Боби Михайлов е президент на БФС

апелативният съд боби михайлов президент бфс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 06.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Апелативният съд в София отхвърли жалбата на Агенцията по вписвания срещу решението на Софийски градски съд да впише Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз.

Това означава, че той остава начело на родната централа.

Досега изпълняващ длъжността президент на БФС беше Михаил Касабов.

Новината съобщиха от Българския футболен съюз, които пуснаха специално разяснително съобщение:

В определение №492 от 5 август т.г. САС сочи липса на активна процесуална легитимация на Агенция по вписванията да обжалва постановеното от СГС решение и постановява, че обжалваното решение е правилно и законосъобразно.

„Агенцията по вписванията е държавен орган на изпълнителната власт (чл. 3, ал. 1 ЗТТРРЮЛНЦ). Същата не е в гражданско-правен спор със заявителя, тъй като не разполага с противопоставими на заявителя накърними насрещни права и задължения, характерни за гражданското правоотношение. […] Предвид това агенцията, в качеството й на държавен орган, не участва в производството на акта й пред съда. Съдебното решение е задължително за [Агенцията по вписванията] – съдът дава задължителни указания на агенцията, които тя е длъжна да изпълни. Изпълнението, според също императивната норма на чл. 14, ал. 4 ЗТРРЮЛНЦ, следва да е незабавно“, се казва в определението.

По този начин Софийският апелативен съд потвърждава решението на Софийския градски съд от 1 юни 2021 г. да впише Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е на финал на Световното по тенис за двойки до 14 г.
България е на финал на Световното по тенис за двойки до 14 г.
Комитова: Водните дружества нямат интерес да намаляват загубите на вода
Комитова: Водните дружества нямат интерес да намаляват загубите на вода