НОВИНИ

Арда и Септември затвориха четвъртия кръг в Първа лига с голово шоу в Кърджали

арда септември затвориха четвъртия кръг първа лига голово шоу кърджали
Снимка: ПФК Арда Кърджали
bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 01.08.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арда Кърджали постигна победа с 3:2 при домакинството си на Септември София в последния двубой от четвъртия кръг на Първа лига.

Съставът на Александър Тунчев откри резултата в 6-ата минута, когато Светослав Ковачев получи дълго подаване на десния фланг, след което пусна успореден пас по земя в наказателното поле, а Иван Тилев предостави топката на Лъчезар Котев, който с удар от границата на пеналта се разписа в долния десен ъгъл на вратаря Димитър Шейтанов.

В 19-ата минута по трибуните на „Арена Арда“ отново настана радост, тъй като Ковачев отново прати топката в мрежата зад Шейтанов, но голът бе отменен заради засада на халфа на Арда при головия пас на колегата му в средната част на терена Христо Иванов.

Малко преди да изтече половин час игра „виненочервените“ от столицата възстановиха равенството. Красиан Колев центрира от ъглов удар в наказателното поле на домакините, където Иван Арсов слави топката с глава за връхлитащия от задна позиция Реди Каса, който с безпощаден удар от движение се разписа в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Васил Симеонов.

Арда отново поведе в резултата в 37-ата минута. Ковачев изведе Деян Лозев отдясно в наказателното поле на Септември, включилият се в атаката бранител върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където Христо Иванов с удар от движение по диагонал се разписа в далечния долен десен ъгъл на стража Шейтанов.

През второто полувреме, в рамките на 90 секунди, двата тима реализираха по едно попадение. След статично положение в 73-ата минута Мартин Стоев от състава на Арда си отбеляза автогол, в ответната атака Ел Мами Тетах отново изведе домакините напред с кинжален удар, който не остави шансове за намеса от страна на Шейтанов.

В класирането тимът от Кърджали се изкачи на временното трето място с актив от 9 точки, докато Септември е 10-и с 4 пункта от 4 мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нанси Пелоси вероятно ще посети Тайван утре
Нанси Пелоси вероятно ще посети Тайван утре
"Денят започва" на 2 август - какви са очакванията към четвъртия служебен кабинет на Румен Радев?
"Денят започва" на 2 август - какви са очакванията към четвъртия служебен кабинет на Румен Радев?