НОВИНИ

Арда и Славия оставиха всичко за реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:38, 07.04.2021
Чете се за: 01:08 мин.
Футбол
арда славия оставиха всичко реванша

Отборите на Арда и Славия не излъчиха победител, завършвайки наравно 0:0 в първи полуфинал от турнира за Купата на България за сезон 2020/21.

Двубоят се игра на "Арена Арда" в Кърджали и за домакините той бе исторически, тъй като за тях това е първо участие в тази фаза на надпреварата.

Първото по-интересно положение дойде в в 10-та минута, когато Иван Коконов стреля с левия крак от дистанция, но топката попадна право в ръцете на Светослав Вуцов. Малко по-късно пък негов удар с глава премина над вратата.

В 33-та минута Тонислав Йорданов отправи опасен изстрел към вратата, но стражът на гостите отново внимаваше и успя да избие топката, която влизаше точно под гредата.

В ответната атака Димитър Рангелов бе изведен в отлична позиция и този път бе ред на Иван Караджов да прави важно спасяване, избивайки в ъглов удар.

До почивката Спас Делев опита своя късмет от дистанция, ала топката премина встрани от целта.

През втората част домакините се настаниха трайно в половината на Славия, като се опитаха всячески да стигнат до гол, но в нито един момент не затрудниха сериозно Светослав Вуцов.

След точно час игра, Алекс Петков се възползва от разбъркване в наказателното поле на "белите", за да стреля, но ударът му бе прекалено слаб и стана лесна плячка за Вуцов.

Малко по-късно Спас Делев пробва късмета си от пряк свободен удар, като за пореден път вратаря на Славия трябваше да се намесва, улавяйки топката, която тупна коварно пред него.

Домакините продължиха да търсят попадението, като отново Делев, а малко по-късно и Тонислав Йорданов опитаха изстрели, които не доведоха до нищо.

В 80-та минута гостите стигнаха до най-изгодната си ситуация през втората част, след като една изритана топка бе отклонена към Радослав Кирилов. Нападателят направи залъгващо движение и стреля, но топката премина с малко над целта.

Така интригата в този полуфинален сблъсък остава за реванша, който е на 13 април на стадион "Славия" в квартал "Овча Купел" в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Бакалова ще се снима в нов филм
Мария Бакалова ще се снима в нов филм
Реал наказа грешките на Ливърпул и взе добър аванс преди реванша
Реал наказа грешките на Ливърпул и взе добър аванс преди реванша