НОВИНИ

Арда и Славия поделиха точките след 1:1 в Кърджали

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:28, 23.10.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
арда славия поделиха точките кърджали
Слушай новината

Отборите на Арда (Кърджали) и Славия завършиха 1:1 в среща от 12-ия кръг на родната Първа лига, играна на "Арена Арда" в Кърджали.

По този начин за първи път двата тима не излъчиха победител в мач за първенството, след като в предишните четири случая на три пъти победата отиваше при столичани, а веднъж с успеха се поздрави и съставът на Арда.

Равенството днес също така увеличи серията и на двата тима без победа в Първа лига, като отборите не познават вкуса на победата вече четири поредни двубоя.

Срещата на "Арена Арда" започна с отлична възможност за домакините, които можеха да поведат още в 7-та минута, но тогава изстрел на Иван Тилев премина на сантиметри от целта.

Въпреки този шанс, гостите от Славия бяха отбора, който откри резултата, като това се случи в 15-та минута. Радослав Кирилов направи опит да отбележи със задна ножица, но изстрелът му бе отразен от Иван Караджов. Мартин Сораков обаче достигна до отбитата топка и съумя да я вкара във вратата на Арда за 1:0.

За Сораков това е първи гол в мъжкия футбол и със сигурност ще остане завинаги в неговото съзнание, тъй като попадението дойде в деня, в който той навършва 18 години.

Арда все пак стигна до точката в 70-та минута, когато центриране на Спас Делев от свободен удар бе засечено с глава от Милен Желев и така крайният бранител изравни резултата.

В последните минути на редовното време домакините дори можеха да стигнат и до трите точки, но първо удар на Спас Делев бе отразен от Светослав Вуцов, при последвалия ъглов удар изстрел с глава на Алекс Петков намери страничния стълб на вратата на "белите".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Иванов: Няма да наблюдаваме много резки движения на цените на храните, ще има логистични трудности
Владимир Иванов: Няма да наблюдаваме много резки движения на цените на храните, ще има логистични трудности
Димитър Бербатов не желае да работи с Борислав Михайлов
Димитър Бербатов не желае да работи с Борислав Михайлов