НОВИНИ

Арда намаля драстично бюджета, вече има напуснал футболист

арда намаля драстично бюджета вече напуснал футболист
Снимка: ПФК Арда (Кърджали)
bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 17.12.2021
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният директор на Арда (Кърджали) Ивайло Петков заяви, че клубът ще продължи своето съществуване, но с редуциран бюджет.

Футболистите на тима са били уведомени, че заплатите им ще бъдат намалени, като единствено Слободан Рубежич си е тръгнал по взаимно съгласие:

В интервю за клубния сайт на кърджалийци Петков сподели, че ще се търси финансова помощ и подкрепа от местния бизнес:

- Г-н Петков, да започнем от най-актуалната тема от снощи свързана с изказването на вече бившия старши треньор Славко Матич.

Много неприятна случка и всички ние от ръководството останахме изненадани от това негово изказване. По принцип имахме уговорка на другия ден след мача с ЦСКА-София да проведем разговор с него относно неговото бъдеще. Държа да отбележа, че лично моето мнение бе той да остане на поста старши треньор. Но след това, което той каза в интервюто след срещата, направихме спешна сбирка и взехме единодушно решение той да не продължи ангажиментите си с Арда. Категорично искаме да отбележим, че ръководството на клуба няма да толерира подобни изказвания, които уронват имиджа на Арда.

- Може ли да кажете каква е ситуацията в клуба, за да се спрат всякакъв вид спекулации в пресата?

Ситуацията в клуба е следната. Днес се видяхме с всички футболисти, бяхме в съблекалнята и проведохме разговор с тях. На този разговор бе и кметът на града д-р инж. Хасан Азис. Категорично искаме да отбележим, че проектът Арда продължава, но с редуциран бюджет. Ще търсим финансова помощ и се надяваме на подкрепа от местния бизнес. След срещата с футболистите единствено Слободан Рубежич си тръгва по взаимно съгласие.

- Има ли други, които напускат Арда?

Ядрото на отбора остава същото. С определени футболисти можем да се разделим, но само срещу трансферна сума. Искам да отбележа, че има играчи, които са дали много за клуба и за тях сме готови да направим компромис.

- Как реагираха футболистите при новината за намаляване на заплатите?

Почти всички се съгласиха и проявиха разбиране. Напълно е нормално, все пак и те влизат в положението на ръководството, за което им благодарим.

- Кога ще има яснота за новия треньор на Арда?

Пак ще кажа, че всички от ръководството бяхме изненадани от това, което стана снощи и не сме мислили за нов наставник. Но сега започваме да търсим и когато има нещо, феновете ще бъдат информирани.

- Какво бихте им казали на тях, защото темата Арда е номер едно в Кърджали?

На първо място искам да им благодаря за подкрепата към играчите. Феновете през тази година имаха много поводи за радост. Всички виждаме колко е сложна ситуацията в целия български футбол. Искам да им пожелая весели празници и през следващата година отново да са нашият играч номер 12.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Фаучи определи Омикрон като най-заразния вариант на COVID-19
Антъни Фаучи определи Омикрон като най-заразния вариант на COVID-19
Депутатите ще получават заплатите си само по банков път
Депутатите ще получават заплатите си само по банков път