НОВИНИ

Арда навакса пасив от два гола, за да се добере до точката срещу Берое

арда навакса пасив два гола добере точката берое
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 29.04.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Берое (Стара Загора) и Арда (Кърджали) завършиха наравно 1:1 в двубой от 29-ия кръг на Първа лига.

"Зелено-белите" откриха резултата на 18-ата минута. Стив Фортадо получи топката по десния фланг, нахлу в полето на гостите от Кърджали и комбинира с Давиде Мариани. Швейцарецът напредна към наказателното поле и стреля с фалцов удар от дъгата, като топката прехвърли стража Мартин Луков и се озова в долния ляв ъгъл на вратата.

Съставът на Стамен Белчев отбеляза попадение в 39-ата минута, когато Александър Георгиев изведе Тонислав Йорданов отляво в наказателното поле на домакините, нападателят на Арда пусна успореден пас към Георгиев, който на празна вратата се разписа. След намеса на ВАР, голът бе отменен, тъй като Йорданов е бил в положение на засада при извеждащия пас на Георгиев.

Берое удвои преднината си четири минути след началото на второто полувреме. Грешка в изнасянето на топката от отбраната на "сините" позволи на Даниел Генов да нахлуе отдясно в пеналтерията и да пусне остър успореден пас към Серкан Юсеин, който не сбърка от близка дистанция.

Две минути по-късно Арда намали изоставането си. Светослав Ковачев получи топката по десния фланг, преодоля Джонатан Перейра, след което нахлу в наказателното поле и върна кълбото към точката за изпълнение на дузпа, където Иван Коконов с едно докосване реализира в долния десен ъгъл на вратаря Генадий Ганев.

В 70-ата минута тимът от Кърджали остана с десет души на терена, тъй като асистента за гола на Коконов - Светослав Ковачев, получи втори жълт картон за симулация при съприкосновение с Джонатан Перейра.

Арда изравни резултата в последните секунди на редовното време чрез Тонислав Йорданов, който се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Бен Юсеф в наказателното поле на старозагорци.

В класирането Берое е седми с актив от 37 точки, докато Арда е десети с 31 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова към Борисов: Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е
Нинова към Борисов: Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е
Жители на Симитли блокираха главен път Е-79
Жители на Симитли блокираха главен път Е-79