НОВИНИ

Арда не срещна никакви трудности при първата си визита във Варна за сезона

арда победи ботев пловдив гост зае третото първа лига
Снимка: ПФК Арда Кърджали
bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 20.08.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арда Кърджали победи с 3:1 Спартак Варна като гост в двубой от седмия кръг на Първа лига.

Съставът на Александър Тунчев откри резултата на стадион „Спартак“ в морската ни столица в 22-ата минута. Светослав Ковачев получи топката в противниковата половина, напредна в наказателното поле на „соколите“ и комбинира с Тонислав Йорданов. Топката бе върната към Ковачев, който се опита да стреля, но опитът му бе блокиран от Никола Борисов. Все пак футболистът с №10 от състава на Арда подаде към Йорданов, а бившият нападател на ЦСКА се разписа в далечния долен десен ъгъл на вратата, пазена от Иван Дичевски, с удар по диагонала.

Домакините изравниха резултата в 41-ата минута, когато Руслан Черненко центрира отляво от фаул в пеналтерията на гостите от Кърджали, а включилият се в атака бранител Никола Борисов с глава се разписа в мрежата зад стража Васил Симеонов.

Арда отново излезе напред в резултата в 56-ата минута. Асистентът за първия гол Ковачев проби по десния фланг и пусна топката към Лъчезар Котев на границата на наказателното поле на Спартак, а халфът на „светлосините“ с прецизен удар от движения прати кълбото точно под горната греда в лявата част на вратата, пазена от Дичевски.

Две минути след попадението на Котев, „соколите“ стигнаха до изравняване чрез Ивайло Климентов, но голът му бе отменен след намеса от ВАР заради засада на „осмицата“ на Спартак при асистенцията на Цветан Илиев.

Крайният резултат оформи Иван Коконов в последната минута на редовното време след асистенция на голмайстора при второто попадение Лъчезар Котев.

В класирането Арда Кърджали събра актив от 12 точки и се изкачи на петото място, на пункт за четвъртия Локомотив Пловдив, който е с мач по-малко. Спартак Варна е последен с една спечелена точки от седем изиграни срещу.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пред БНТ говори ученият, който откри, че панди са живели в България
Пред БНТ говори ученият, който откри, че панди са живели в България
Украйна атакува с дрон щаба на руския черноморски флот в Севастопол
Украйна атакува с дрон щаба на руския черноморски флот в Севастопол