НОВИНИ

Арда задълбочи проблемите на Берое

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:52, 18.04.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
арда задълбочи проблемите берое

Тонислав Йорданов отбеляза единствения гол за успеха на неговия Арда (Кърджали) у дома срещу Берое в мач от 24-ия кръг на Първа Лига.

Така кърджалии увеличиха преднината си пред футболистите на Димитър Димитров - Херо, като Арда са на 4-та позиция с 42 точки, докато Берое са 5-ти с шест пункта по-малко.

Тази загуба се превърна в поредния негативен резултат за заралии, които в последните си 8 срещи имат само един успех. Това постави под въпрос класирането на Берое за първата шестица, като до края "зелените" имат мачове с Царско село и Монтана.

За Арда пък това бе продължения на прекрасната седмица, след като във вторник те се класираха на исторически първи финал в турнира за Купата на България. Освен това, играчите на Николай Киров не допуснаха попадение в десети мач от началото на сезона.

Голът за домакините дойде след центриране на от свободен удар на Румен Руменов, което намери Тонислав Йорданов на далечната греда и младият футболист се разписа с глава, вкарвайки във втора поредна среща за първенството.

Две минути преди края Берое получи златен шанс да стигне поне до точката, след като "зелените" получиха право да изпълнят дузпа. Опитният Иван Караджов обаче хвана удара на Алиун Фал, запазвайки трите точки за своя тим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Занаятчийско училище за деца отвори врати в Старинен Пловдив (СНИМКИ)
Занаятчийско училище за деца отвори врати в Старинен Пловдив (СНИМКИ)
Разбиха банда за трафик на мигранти в Гърция
Разбиха банда за трафик на мигранти в Гърция