НОВИНИ

Арестуваха съпруга на убитата кенийска лекоатлетка

Агнес Тироп Кения
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 15.10.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Кенийската полиция арестува съпруга на убитата лекоатлетка Агнес Тироп.

Емануел Ротич бе основният заподозрян още в самото начало. Той бе задържан в Момбаса и ще му бъдат повдигнати обвинения веднага щом разследванията приключат.

25-годишната кенийка бе намерена мъртва, с прободна рана във врата, в сряда (13 октомври) в Итен, град известен с тренировъчните си центрове, често посещавани от атлетите.

Заподозреният е заловен в четвъртък (14 октомври) след като се е опитал да отиде в съседна държава, за да “се скрие от правосъдието”, съобщават от полицията. Местните власти разхриха, че по-рано през деня е катастрофирал с превозното си средство в камион, докато отчаяно се е опитвал да избeгне мрежа, поставена от полицаите на пътното платно. Предстои да бъде подложен на разпит.

Агне Тироп е двукратна бронзова медалистка от световни първенства на 10 000 метра, а на Олимпиадата в Токио това лято завърши на четвърто място в бягането на 5000 метра.
Само преди месец Агнес Тироп подобри световния рекорд в бягането на 10 000 метра шосейно в Германия, като записа ново най-добро време от 30 минути и 1 секунда.

"Тя бе невероятно младо момиче, което работеше здраво, за да бъде един от най-добрите лекоатлети в света. Тя искаше да е най-добрата и само преди няколко седмици подобри рекорда на 10 километра. Нейната успешна кариера все още се изграждаше, но, за съжаление, някой реши, че цялата история няма да бъде написана", сподели световният шампион в хвърлянето на копие и бивш капитан на кенийски лекоатлетичен отбор Джулиъс Йего.

В четвъртък ръководният орган по лека атлетика в страната прекрати състезанията в период от две седмици в памет на състезателката.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват 33-годишна жена от София, изчезнала преди 2 дни
Издирват 33-годишна жена от София, изчезнала преди 2 дни
Стойчо Кацаров: Засега пълен локдаун в страната не се налага
Стойчо Кацаров: Засега пълен локдаун в страната не се налага