НОВИНИ

Архитект за "Герена": Може да стане хубав стадион, но не и МОЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
12:43, 26.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
архитект герена стане хубав стадион мол
Слушай новината

Архитектът Ивайло Мишев говори специално пред колегите от БНР във връзка с разпространения от Джоузеф Диксън клип, който показа проекта на инвеститора за стадиона на "сините".

Както знаете, потенциалният купувач на Левски пусна видео с проекта за изграждане на нов стадион на Левски, който да бъде изграден на мястото на настоящото съоръжение.

Освен самия стадион, клипът показа и дискутираният от Диксън МОЛ, като също така загатна и за построяването на релакс-зони с басейни и други екстри.

Архитект Мишев коментира амбициозния проект, споделяйки, че на мястото на "Герена" може да бъде изграден един наистина хубав стадион, но няма място за построяването на търговски център.

"На това място според мен може да стане един хубав нов стадион, но не и МОЛ. Проектът на г-н Диксън не е съобразен нито с градоустройството на София, нито с района на Подуяне и "Герена". Този проект е взет от някъде. Такъв проект би могъл да бъде реализиран, ако бъде закупена земя, около 100 декара, някъде в близост до София. Там освен стадион, може да има и МОЛ, релакс-зона и прочие. На мястото на сегашния стадион може да бъде изграден нов с места за 22-25 хиляди зрители, но за търговски обекти няма място. Това е свързано с отчуждаването на доста земя, включително парк, бензиностанция, помощните терени на стадиона", заяви Ивайло Мишев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорд: 21 бебета се родиха за 24 часа в Първа АГ болница (Снимка)
Рекорд: 21 бебета се родиха за 24 часа в Първа АГ болница (Снимка)
Жълт код за валежи утре, очаква се захлаждане
Жълт код за валежи утре, очаква се захлаждане