НОВИНИ

Арина Сабаленка достигна четвъртфиналите на турнира по тенис в Бризбейн

Виктория Азаренка и Елена Остапенко ще играят една срещу друга

Арина Сабаленка
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:06, 04.01.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачката в схемата и шампионка от миналата година Арина Сабаленка (Беларус) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис за жени на твърди кортове в Бризбейн (Австралия) от сериите УТА 500 с награден фонд 1 736 763 долара. Тя надви Чжу Лин (Китай) с 6:1, 6:0 само за 70 минути.

Следващата противничка на Сабаленка ще бъде петата поставена рускиня Даря Касаткина. Тя отстрани Магда Линет (Полша) след 6:4, 6:2.

Осмата поставена Азаренка надигра в третия кръг французойка Клара Бюрел със 7:5, 6:2 в двубой, продължил час и 33 минути. Тя поведе с 4:1 в първия сет, допусна изравняване при 4:4 и спечели частта след тайбрек. Виктория Азаренка отново взе аванс от 4:1 във втората част и затвори мача при 6:2.

„Опивах се да бъда агресивна, да излизам на мрежата, но тя оказа здрава съпротива. Направи някои страхотни удари“, каза тенисистката от Беларус.

Точно в Бризбейн Азаренка спечели първия си трофей от надпреварите на УТА през 2009 година при първото издание на турнира.

Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка (Беларус) и третата в схемата латвийка Елена Остапенко ще се срещнат на четвъртфиналите.

Бившата шампионка от Откритото първенство на Франция Елена Остапенко елиминира чехкинята Каролина Плишкова, №16 в схемата, след 6:2, 4:6, 6:3 за два часа и 19 минути игра.

„Ядосвам се, когато пропусна важни точки. Ядосвам се на себе си. Аз съм боец и наистина искам да играя перфектно. Но знам, че нищо никога не е перфектно. Просто съм такава“, заяви Остапенко.

Втората поставена Елена Рибакина (Казахстан) се наложи над белгийката Елизе Мертенс с убедителното 6:1, 6:0 и очаква сблъсък на четвъртфиналите с 11-ата в схемата рускиня Анастасия Потапова, която се справи със сънародничката си Вероника Кудерметова със 7:5, 6:7(7), 6:4 в двубой, продължил три часа и 22 минути.

Друга рускиня Мира Андреева също се класира за четвъртфиналите. 16-годишната тенисистка надделя над представителката на Австралия Арина Родионова с 6:1, 6:1 и в следващия кръг ще срещне чехкинята Линда Носкова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Датчаните свикват с изненадващата абдикация на кралицата (Снимки)
Датчаните свикват с изненадващата абдикация на кралицата (Снимки)
Отново хванаха дете зад волана, дядо му проявил агресия към полицаите в Първомай
Отново хванаха дете зад волана, дядо му проявил агресия към полицаите в Първомай