НОВИНИ

Арсенал навакса два гола пасив, но завърши наравно с последния във Висшата лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:00, 22.04.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
арсенал разби лийдс запази осемточковия аванс сити върха висшата лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Арсенал навакса пасив от 0:2 и завърши наравно 3:3 като домакин на Саутхемптън в двубой от 32-ия кръг на английската Висша лига.

„Светците“ откриха резултата на стадион „Емирейтс“ в 27-ата секунда след груба грешка на вратаря на „артилеристите“. Аарън Рамсдейл получи топката в наказателното си поле и потърси прострелно подаване по земя през центъра към Олександър Зинченко, което бе пресечено от Карлос Алкарас. Нападателят на гостите овладя и стреля фалцово от дъгата на наказателното поле, като топката се озова в долния десен ъгъл на вратата.

Четвърт час след началото на мача Саутхемптън удвои преднината си, когато голмайсторът Алкарас получи топката в половината на „топчиите“ и пусна извеждащо подаване по земя отдясно в пеналтерията на домакините към Тио Уолкът, който с изстрел от движение по земя се разписа в долния десен ъгъл на стража Рамсдейл.

Реакцията на Арсенал бе мигновена, като съставът на Микел Артета намали изоставането си в 20-ата минута. Букайо Сака получи топката по десния фланг, нахлу в наказателното поле на „светците“ и от аутлинията центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Габриел Мартинели си удар от воле се разписа.

Саутхемптън нанесе сериозен удар по амбициите на Арсенал да взема поне точка от мача след малко повече от час игра. Джеймс Уорд-Праус центрира от ъглов удар във вратарското поле на домакините, където на първата греда Армел Бела-Кочап продължи топката към непокритият Дуйе Чалета-Цар, който с глава се разписа в опразнената врата.

Арсенал върна още едно попадение в 88-ата минута чрез капитана си в тази среща Мартин Йодегор, който стреля фалцово по диагонал отдясно от границата на пеналтерията на гостите, като топката тупна пред вратаря Гавин Базуну и влетя в долния десен ъгъл на вратата.

Минута по-късно „артилеристите“ стигнаха до изравняване в последните секунди на редовното време, когато Букайо Сака се разписа след добавка на изстрел по земя на Рийс Нелсън.

В класирането Арсенал е лидер с актив от 75 точки, на четири пункта пред шампиона Манчестър Сити, но „гражданите“ са с два мача по-малко от лондончани. Саутхемптън заема последното 20-о място с актив от 24 точки, на пункт зад предпоследния Лестър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливни валежи в следобедните часове и през нощта
Проливни валежи в следобедните часове и през нощта
ПСЖ крачи уверено към титлата във Франция след два гола на Мбапе срещу последния в класирането
ПСЖ крачи уверено към титлата във Франция след два гола на Мбапе срещу последния в класирането