НОВИНИ

Арсенал вкара три на Шефилд и го доближи още повече до Чемпиъншип

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:09, 12.04.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Футбол
арсенал вкара три шефилд доближи повече чемпиъншип

Съставът, воден от Микел Артета, спечели с 0:3 гостуването си на последния Шефилд Юнайтед и до голяма степен предреши съдбата на "остриетата", които са твърдо на последното място в Висшата Лига.

Сметките показват, че отборът, който през миналия сезон завърши на впечатляващото 8-мо място в първенството, може да се прости с елитния си статут още в следващия кръг при нова загуба и поне точка за 17-ия Нюкасъл.

"Артилеристите" пък продължават с битката за по-предно класиране, като те вече имат актив от 45 точки, което им отрежда 9-та позиция за момента.

Александър Лаказет даде тон за успеха, откривайки резултата в 33-та минута, завършвайки образцова атака на гостите от Лондон.

В 71-та минута груба грешка в защитата на Шефилд подари топката на Букайо Сака, чийто изстрел бе отразен от стража на "остриетата", но избитата топка попадна право на пътя на Габриел Мартинели, който нямаше как да сбърка за 0:2.

Крайният резултат оформи Лаказет с втория си гол в срещата пет минути преди края на редовното време, след като бе изведен в отлична позиция от Томас Партей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищата в страната отвориха врати
Училищата в страната отвориха врати
НБА - резултати
НБА - резултати