НОВИНИ

Аржентина и Бразилия с победи по пътя към Катар 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:45, 18.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
аржентина бразилия победи пътя катар 2022

"Гаучосите" и "Селесао" записа победи като гости, с което се утвърдиха като лидери в квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 година в зона КОНЕМБОЛ.

Аржентина надигра с 2:0 като гост срещу Перу и продължава без загуба в квалификациите. Меси и компания стигнаха до трите точки в Лима с попадения на Николас Гонсалес и Лаутаро Мартинес през първото полувреме.

По този начин тимът на Лионел Скалони вече има 10 точки и е втори в класирането след лидера Бразилия, който е с пълен актив от 12 пункта.

За аржентинците победата беше първа при визита в Перу от 16 години насам, като с нея "гаучосите" отговориха подобаващо на критиките след домакинското равенство срещу Парагвай (1:1).

Николас Гонсалес пък се разписа във втори пореден мач и затвърди впечатленията, че се превръща във все по-важна фигура в селекцията на Скалони.

Бразилия продължава победния си ход в световните квалификации, след като тази нощ съставът на Тите спечели с 2:0 като гост на Уругвай.

Точни за "Селесао" бяха Артур и Ричарлисон още до почивката, а през второто полувреме Единсон Кавани получи директен червен картон, оставяйки домакините в намален състав

Въпреки отсъствието на Неймар бразилците показаха, че са по-добрият отбор.

В тима на Уругвай пък беше осезаема липсата на Луис Суарес, който е под карантина, след като даде положителна проба за COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2508 лв. са необходими за нормален живот на едно семейство в България
2508 лв. са необходими за нормален живот на едно семейство в България
Мъж нападна медицинска сестра в спешното отделение в болницата в Плевен
Мъж нападна медицинска сестра в спешното отделение в болницата в Плевен