НОВИНИ

Аржентина се класира за финала на Мондиал 2022

без съгласие таван цената газа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:00, 13.12.2022
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

Аржентина победи Хърватия с 3:0 и се класира за финала на Световното първенство по футбол в Катар.

Лионел Меси вкара първото попадение в мача в 34-ата минута от дузпа, а след това на два пъти се разписа Хулиен Алварес. Аржентинците ще научат своя противник в битката за трофея в утрешния ден, когато в другата полуфинална среща сили ще мерят Франция и Мароко.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата. В 17-ата минута Деян Ловрен засече центриране от корнер, но ударът бе неточен. В 25-ата минута Аржентина отговори с шут извън наказателното поле на Енцо Фернандес, който бе париран от Доминик Ливакович.

В 34-ата минута Аржентина получи право да изпълни дузпа, след като съдията Даниеле Орсато от Италия видя нарушение на Ливакович срещу Хулиан Алварес. Лионел Меси изпълни наказателния удар и с мощен удар под гредата даде аванс на своя тим.

В 39-ата минута аржентинците удвоиха своята преднина. След бърза контраатака топката стигна до Хулиан Алварес, който с помощта на два рикошета остана сам срещу Ливакович и с лекота го преодоля за 2:0.

В края на полувремето Алексис Мак Алистър бе оставен сам в наказателното поле, но изстрелът му с глава бе спасен от Ливакович.

След подновяването на играта аржентинците продължиха да бъдат по-активни. Хърватия опита плахи опити чрез Ловрен и Перишич, за да се върне в мача, но без успех.

Аржентина реши всичко с трети гол в 69-ата минута. Меси направи отличен пробив отдясно и даде пас в наказателното поле към Хулиан Алварес, който от непосредствена близост прати топката в мрежата.

Утре, 14 декември, от 21.00 часа е другата полуфинална среща между отборите на Франция и Мароко.

ВСИЧКО НАЙ-ВАЖНО ОТ FIFA WORLD CUP 2022 СЛЕДЕТЕ ТУК!

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аржентина - Хърватия 3:0
Аржентина - Хърватия 3:0
Служители на испански летища планират да стачкуват около Коледа и Нова година
Служители на испански летища планират да стачкуват около Коледа и Нова година