НОВИНИ

Асен Василев към ДПС: Ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт или не

Калина Попова
от Калина Попова
12:00, 16.06.2022
12570
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът Асен Василев се обърна към лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите за предсрочно освобождаване на председателя на НС Никола Минчев.

Подразнен от изказване на Карадайъ, че на дневен ред трябвало да бъде не оставката на Никола Минчев, а тази на правителството, Асен Василев заяви:

"Аз не искам да живея в държава, в която дебатът за председател на Народното събрание не е за човека, който ще заеме този пост. Дебатът за председателя на НС е и трябва да бъде за това кой е най-достоен да го води, не за нищо друго. До момента, до който постовете са функция на хора, които не присъстват в това Народно събрание, България няма да бъде свободна точно от тази мафия и задкулисие, за които говорихте"

Парламентът обсъжда предсрочното освобождаване на Никола Минчев

Асен Василев отрече твърдението на Карадайъ, че правителството предизвиква етническо противопоставяне, омраза и разделение в обществото.

"Не, г-н Карадайъ - нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава, независимо от коя етническа принадлежност са. Ние не се борим и не проповядваме срещу хората, които живеят в районите, които гласуват за вас. Ние се борим срещу хората, чиито банкови сметки вие пълните с начина си на управление, със задкулисните си договорки и с прословутия диалог, който проповядвате. Диалогът, който вие искате, е за това как да се краде безпардонно и безцеремонно. Ето ви новина- няма да продължи - ние в такъв диалог няма да влезем с никой!", заяви Василев.

По думите му сегашното правителство е започнало промяна, която българското общество е поискало и ще продължава да иска по площадите всеки ден, докато не се случи.

"Опитите да се сформират безпринципни мнозинства имат за цел само едно - да продължат всички схеми, които ние започнахме да спираме. Да, знам, че много ви пречим. Ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт или не", обърна се вицепремиерът към ПГ на ДПС.

Василев коментира изказването на Мустафа Карадайъ, че "най-добрата антикризисна мярка е оставката на правителството".

"За тях това ще бъде антикризисна мярка, защото са в криза!" - възкликна Василев - Толкова дълбока криза, г-н Карадайъ, че вие сте готов да се прегърнете с "Възраждане", за да свалите това правителство! Толкова е дълбока кризата за хората, които ви дърпат конците и си седят в сараите."

Речта на Асен Василев предизвика оживление сред депутатите - от "Продължаваме промяната" започнаха да ръкопляскат, а от ДПС - да викат "Оставка!"

Вижте цялото му изказване във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължиха изпита по математика за 10. клас заради грешка в листа с формулите
Удължиха изпита по математика за 10. клас заради грешка в листа с формулите
Мустафа Карадайъ: Г-н Минчев става жертва на мафията, задкулисието, корупцията
Мустафа Карадайъ: Г-н Минчев става жертва на мафията, задкулисието, корупцията