НОВИНИ

Кристиан Вигенин: Не е ясно дали ще бъде отстранен Никола Минчев, всичко е възможно

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
08:30, 16.06.2022
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Не е ясно дали ще бъде отстранен Никола Минчев, всичко е възможно. Това е генерална репетиция за гласуването следващата седмица. Тече преформатиране в парламента. Виждаме опит за разтърсване на институциите. Тези, които много държат да се спазва правилника, законите и решенията на Народното събрание използват като повод това, че Никола Минчев се придържаше към това, за да му искат оставката. Имаме ново мнозинство - ГЕРБ, ДПС и остатъкът от "Има такъв народ", което ще се опита да се докаже като такова с оставката на Никола Минчев", заяви в "Денят започва" заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин.

По думите му нови избори в сегашната ситуация трябва да бъдат избегнати.

"Има интерес от един от партньорите в коалицията тази коалиция да спре да съществува. Следващата седмица и тази предстоят ключови гласувания за бъдещето на България. В пленарна зала нищо не се решава с юмруци и бой, а с гласуване", допълни Кристиан Вигенин.

Според него е грешка това, че и до момента това управление няма ясно разписана програма.

"Никакво предателство не се готви за Република Северна Македония. Никакви ангажименти не могат да бъдат поемани без съгласието на коалиционните партньори. Големият проблем на българската политика към Република Северна Македония е, че тя се превърна в елемент от вътрешнополитическите борби и се употребява по грозен начин. Жалко е, че в този стил на поведение се включи и самият външен министър. Няма нищо секретно, което пише в тези записки. Другият проблем на това управление е начинът, по който беше структурирано правителството. Партиите, които получиха съответните министерства, ги парцелираха", добави Кристиан Вигенин.

Скандали при изслушването на Генчовска. Тя обяви, че е отхвърлила ревизия на позицията ни за РСМ

Той поясни, че това управление е направило много и важни стъпки.

"Нямаме усещането, че сме в коалиция с мафията - БСП подходи принципно към целия процес. "Има такъв народ" в много гласувания гласуваха с ГЕРБ и ДПС", каза още Кристиан Вигенин.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България стартира със загуба на Европейското по баскетбол на колички
България стартира със загуба на Европейското по баскетбол на колички
Георги Свиленски: Днес избирателите ще видят коалицията между ГЕРБ, ИТН и ДПС
Георги Свиленски: Днес избирателите ще видят коалицията между ГЕРБ, ИТН и ДПС