НОВИНИ

Перничани очакват справедлива присъда след задържането на прокурорския син, тормозещ града

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
07:55, 16.06.2022
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

18-годишен шампион по кикбокс от Перник преби 61-годишен бивш футболист на Миньор Перник. Случаят е от преди дни, но нашумя в публичното пространство, тъй като извършителят първоначално беше задържан , а часове по-късно беше пуснат на свобода. Оказа се, че той е син на местния пернишки прокурор Бисер Михайлов.

Засиленото полицейско присъствие в Перник продължава и днес. Нападателят на 61-годишния футболен треньор вече е задържан, с повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и закана за убийство.

Треньорът е пребит от Васил Михайлов посред бял ден в центъра на града. Близките на потърпевшия дават гласност на случая в социалните мрежи и с тях се свързват десетки други жертви на 18-годишния нападател

Съпругът ми е вкъщи вече, след като му шинираха челюстта. Не може да говори, със силно главоболие, храни се със сламка. До агресията се стигна след пресрещане в центъра на града посред бя ден. Вижда някакъв младеж, който стои на 15 м от него. Като се доближава няколко метра, момчето му казва "Здрасти, тренер", мъжът ми решава, че това е някое от децата, което е тренирал, подава си ръката и момчето го пребива", обясни Мариана Николова, съпруга на пострадалия.

Причината, по думите на жената е пуснат слух. Тя разказа още, че другите нападнати са били заради "лош поглед", направена забележка и други. Нападателят е безпарднонен, арогантен и с чувство за безнаказаност заради позицията на баща си, подчерта тя.

Жителите на Перник живеят в страх, защото Михайлов е отправял неколкократно заплахи за живота на хората.

По думите на дъщерята на пострадалия - Александра Андонова, прокурор Бисер Михайлов е съдействал за издаването за документ за невменяемост на сина си.

"Потвърдиха ми информацията, че е сигурна, той се е хвалил, че няма какво да му се случи, щял да излезе като невменяем и да е на свобода"

Зад перничани застава кметът Станислав Владимиров. Благодарение на неговата активност и тази на жителите, по случая има развитие.

Няма как реакцията ми да бъде друга, защото това, което видяхме през последните дни, е несъвместимо с всяка една нормална държава, нормално общество. Тази агресия, граничеща със садизъм, няма как някой да прояви търпимост. Всички сме вперили поглед в съда. Институциите се задействаха и всички ще следим много внимателно какво ще се случи", заяви Владимиров.

Вижте повече в прякото включване

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Ангелов: Никола Минчев скри от българите извършеното национално предателство
Костадин Ангелов: Никола Минчев скри от българите извършеното национално предателство
Гъвкави колчета на пътя ще ограничават изпреварването в Кресненското дефиле
Гъвкави колчета на пътя ще ограничават изпреварването в Кресненското дефиле