НОВИНИ

Лекари се борят за живота на дете от Хасковско, жестоко нахапано от куче

bnt avatar logo
от БНТ
06:58, 16.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Куче нахапа 10-годишно дете в хасковското село Въгларово, като му нанесе жестоки рани. За живота на момчето се борят лекари в пловдивска болница. Инцидентът е станал във вторник.

Куче от породата азиатски вълкодав излиза от двора и напада 10-годишното дете, като му нанася жестоки рани. Детето е в пловдивска болница, където и до този час лекари се борят за живота му.

"Заварих детенцето в локва кръв и баба му до него. След 10 минути дойде линейка, превърза детето и го взе", казва Димитър, очевидец на инцидента.

Кучето е едно от няколко, които се отглеждат навързани по дървета. От много години животните тормозят жителите на Въгларово. След множество жалби едва през 2019 г. на собствениците са наложени глоби. Това обаче не прави кучетата по-безопасни, а хората не могат да преминат пеша през въпросния участък.

Дете е с опасност за живота след нахапване от куче в Хасковско

"Отношението на собственика не е нормално. Просто искаме това нещо по някакъв начин да спре. Искаме и Хасковска община да се намеси в този случай", коментира друга жителка на селото.

Кучето, нахапало детето, е в приют и ще остане там, докато тече разследването. На този етап към собственика няма повдигнато обвинение, но се очаква това да се случи в рамките на днешния ден

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 110 000 ученици от 7. и 10. клас се явяват на матура по математика днес
Над 110 000 ученици от 7. и 10. клас се явяват на матура по математика днес
Бездомни кучета тормозят туристи и работещи в "Златни пясъци"
Бездомни кучета тормозят туристи и работещи в "Златни пясъци"