НОВИНИ

Спецакция в Перник: Задържаха прокурорски син за побои и закана за убийство

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:13, 15.06.2022
5525
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Слушай новината

Повдигат обвинения на пернишкия бияч, който беше заснет да нанася побои над различни хора, а видеата с жестокостите бяха разпространени в мрежата.

Първоначално делото беше разследвано в Перник, но тъй като обвиняемият е син на известен прокурор делото е възложено на Софийската градска прокуратура с цел да се избегнат всякакви съмнения за пристрастност.

Извършителят е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем за две деяния - нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и закана за убийство. Утре прокуратурата ще поиска съдът да му приложи мярка "задържане под стража". По неофициална информация Васил Михайлов ще се опита да се освидетелства с психиатрична експертиза.

18-годишният Васил Михайлов е син на заместник-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов. По неофициална информация младежът, който е шампион по таекуондо, редовно злоупотребявал със спортните си умения и едва дочаквал някой да му направи забележка, за да го пребие от бой. Васил винаги носил със себе си мачете и бокс.

Още вчера кметът на Перник Станислав Владимиров призова чрез социалните мрежи полицията и прокуратурата да вземат незабавни мерки и заплаши с протест - "Перничани, бъдете в готовност. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда на първия ред с вас".

"В такива ситуации емоциите са много силни, вчера ми звъняха и мои съграждани, които са готови да вземат правосъдието в свои ръце, което ако стане значи имаме пълен разпад на държавата и пълно недоверие на обществото във всички институции", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

През целия ден в града се провежда и специализирана полицейска акция. В нея участват специалните екипи на Жандармерията за борба с тероризма. Те са разположени на 8 места на входовете на Перник.

"След проведено издирване днес Михайлов е установен и задържан за 72 часа в Първо районно управление в Перник и респективно приведен в София", допълни Невена Зартова, говорител на Софийската районна прокуратура.

Жалба за нанесен побой са подали и близките на пребития в събота футболен треньор - Румен Андонов. По време на побоя 18-годишният Васил вече е с травма на крака, защото при друго спречкване мъж го прострелял в крака, за да защити свой близък. Именно раната на крака е причината при първия арест преди няколко дни побойникът да бъде освободен след 7 часа.

"Чака и го напада с метален бокс, докато казва "Здравей, тренер". Напада го с бокса по най-гнусния и долен начин. Следва серия удари като боксова круша. След нашето действие хората пращат клипове, има чупени пръсти, нападения върху жени", каза още Сандра Андонова, дъщеря на Румен Андонов.

От прокуратурата призовават, ако има и други потърпевши от побоите на Васил, да се обърнат към правораздавателните органи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в края на пленарния ден: Спречкване и словесни нападки между депутати
Напрежение в края на пленарния ден: Спречкване и словесни нападки между депутати
ЕС подписа за газови доставки от Израел през Египет
ЕС подписа за газови доставки от Израел през Египет