НОВИНИ

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Никола Минчев скри цялата информация по отношение на Северна Македония

bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 15.06.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

"Днес нашата парламентарна група официално внесе вота на недоверие, подписан е от всички 59 народни представители. Водим консултации през целия ден с останалите парламентарни групи, всички се отзоваха на нашата покана без "Продължаваме промяната и БСП. Дори и две от партиите, които доскоро бяха в коалицията, едната все още - "Демократична България и "Има такъв народ", заяви в "Още от деня" Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

По думите ѝ за всички е ясно, че държавата върви по стръмното надолу към финансова криза. Вотът е за провал по отношение на финансовата и икономическата политика.

Атанасова посочи и още една причина за вота - това правителство и управляващото мнозинство унищожават политическата система.

Внесоха искането за оставката на Никола Минчев като председател на НС

"Освен вот на недоверие, днес 120 депутати внесохме искане за оставката на председателя на българския парламент г-н Никола Минчев поради няколко причини, но най-основната е, че това е политически знак. Втората е, че г-н Минчев не осъзна, че имаше заявка да се върне парламентаризмът и парламентът да не бъде гумен печат на Министерския съвет. Днес мнозинството и лично той скри от народните представители цялата информация по отношение на всичко, което се е случвало като разговори, договорки, обещания между министър-председателя Кирил Петков и различни външнополитически експерти, хора с ключови позиции по отношение на Северна Македония", заяви Десислава Атанасова.

Темата за РСМ "взриви" парламента (ОБЗОР)

Тя подчерта, че за ГЕРБ е категорично ясно, че предсрочни избори трябва да има.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС подписа за газови доставки от Израел през Египет
ЕС подписа за газови доставки от Израел през Египет
Локомотив Пловдив с пестелива победа над Черно море в контролна среща
Локомотив Пловдив с пестелива победа над Черно море в контролна среща