НОВИНИ

Христо Проданов: В БСП си правим политически сметки да изпълним това, което сме обещали

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 15.06.2022
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
Слушай новината

"В БСП си правим политически сметки да изпълним това, което сме обещали, това, което сме заложили, за подобряване живота на хората и увеличаване на техните доходи в актуализацията на бюджета.

Ако има разум и политическа воля това да се случи, ще се случи, ако не - ще отидем на избори и там ще гледаме процентите", каза министърът на туризма Христо Проданов в "Още от деня".

Политическа аритметика: Колко гласа са нужни, за да мине вотът на недоверие

По думите му е очевидно, че "българският народ остава заложник на едно шоу".

"Това е жалко, но в крайна сметка така са преценили българските граждани миналата година на изборите и ние сме длъжни да се съобразяваме с това", допълни Христо Проданов.

Той уточни, че визира партия "Има такъв народ". Проданов подчерта, че политиката е сериозно занимание и не трябва да бъде нито хоби, нито шоу.

Проданов заяви, че трябва да има политически разум, за да може България да успее през всичките кризи.

"Знаете, че предстоят около 20 промени в различни закони, за да може да стартират средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, така че това също трябва да се случи", добави Христо Проданов.

Той коментира и приемането на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

"Това са така наречените малки бюджети, но те са обвързани с големия бюджет на държавата. Така че дори и да има приети два малки бюджета няма ли приет голям бюджет нищо не е прието. Прави ми лошо впечатление това как се развива дебатът в парламента. Истината е, че скоростно този бюджет трябва да мине в две четения най-късно до 25-и", коментира Проданов.

По думите му няма ли мнозинство, което е решено да провежда политики, няма нужда от правителство.

"Това, което приехме на Министерски съвет, беше някои от министрите или министър-председателят - има разговори с македонските си колеги, получава писмено предложение във връзка със стартиране на преговорите за Северна Македония за членство в Европейския съюз, всички ние сме длъжни веднага тези материали, писма да бъдат изпращани в парламента. Това е с цел да се спре спекулацията по темата Северна Македония. Позицията на БСП е ясна и непроменена", заяви Христо Проданов.

Той коментира, че отношенията между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" не са били добри и това е избухнало в един момент.

"Войната е предизвикателство за България по отношение на туризма и на летния сезон у нас. Някои туристи смятат, че България е гранична на Украйна и тук е нестабилно. Точно това правим ние - да убедим хората, че тук е стабилно и ще изкарат едно добра почивка. Предричам добър сезон", каза още министърът на туризма.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков отлага посещението си в Азербайджан
Кирил Петков отлага посещението си в Азербайджан
ЦСКА заминава за Австрия без петима от основните си футболисти
ЦСКА заминава за Австрия без петима от основните си футболисти