НОВИНИ

Асен Василев: Първо ще преговаряме за регулатори с ГЕРБ, после за министри

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
11:45, 28.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
живо бойко борисов асен василев разговаряха шенген
Слушай новината

"Продължаваме Промяната" - "Демократична България" са склонни да преговарят с ГЕРБ-СДС за коалиционно споразумение, но в случай, че партията приеме условията им за смяна на регулаторите. Това коментира финансовият министър и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев. По думите му, само ако ГЕРБ поемат писмен ангажимент преди 6 март за реформи, ще може да се говори и за коалиционно споразумение както и за министерски позиции.

"Нека първо да видим документа, който господин Борисов и ГЕРБ ще произведат, за да можем да коментираме в детайли. За мен е много важно, фокусът, който ние бяхме поставили като фокус, да се запази, а това е регулаторите да започнат да работят като регулатори. Една от причините за всички тези скандали, които виждаме, нотариуси, джуджета, всички проблеми които виждаме между другото и в енергетиката в голяма степен са свързани с това, че регулаторите не си вършат работата. Коалиция ще има когато държавата има независим съд, независими регулатори и независима прокуратура", коментира Василев.

На въпрос на БНТ дали ще може да се случи подобно нещо преди 6 март, Василев отговори, че дотогава трябва да е ясно, че това е пътят, който България трябва да извърви:

БНТ: Като писмено пожелание искате да кажете?

- Не, като писмен ангажимент, обясни Василев.

Той отново разкритикува работата на част от регулаторите, сред които Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за енергийно и водно регулиране.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан Ботевград се подсили с американец
Балкан Ботевград се подсили с американец
Остри реакции във френския Сенат след думите на Макрон за войски на НАТО в Украйна
Остри реакции във френския Сенат след думите на Макрон за войски на НАТО в Украйна