НОВИНИ

Асен Василев: Силно се надявам да не изберем правителство през задния вход

асен василев подкрепим правителство първия мандат
bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 20.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

ПП-ДБ ще предложи експертно правителство на малцинството с втория мандат, а разговорите за него ще започнат след изчерпването на първия мандат. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

За деня на гласуването на проектокабинета "Габриел" командировките на всички депутати от ПП-ДБ са отменени и всички те са помолени да присъстват в зала.

"Силно се надявам да не изберем правителство на България през задния вход. Силно се надявам, че разумът ще надделее и ще има правителство с втория мандат. Имаме ясно решение да предложим правителство на малцинството, а разговорите ще започнат след като се изчерпа първият мандат.

Ивайло Мирчев: Възможно е Денков да представи друг състав на кабинет с втория мандат

Имаме нужда от конституционно мнозинство, за да се изчисти държавата от всички проблеми в прокуратурата, видни за всички български граждани. Защото е ясно, че не е въпросът в личността на един човек, а в конструкцията на прокуратурата и съдебната власт. Имахме същия проблем и при проркуратурата "Цацаров", и при прокуратурата "Филчев", каза Василев.

Той обясни и за какво са говорили лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ на срещата в парламента вчера:

Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на двучасова среща в НС (СНИМКИ)

"Госпожа Габриел поиска още една среща, за да препотвърдим позициите си лично още веднъж, което и направихме. Срещата беше организирана от ГЕРБ".

Асен Василев изрази надежда ГЕРБ да не поставя приемането на бюджета като ултиматум за подкрепа на първия мандат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе е сред най-шумните градове в страната
Русе е сред най-шумните градове в страната
Еди Пенев и Божидар Златанов ще играят на три уреда на Световната купа във Варна, олимпийски медалист е сред участниците
Еди Пенев и Божидар Златанов ще играят на три уреда на Световната купа във Варна, олимпийски медалист е сред участниците