НОВИНИ

Асен Василев: Слави Трифонов е предубеден и с предубеждение не може да се спори

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
16:21, 08.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
асен василев коалиция беше трудно сформирана партии различни своята същност
Слушай новината

"Тази коалиция беше трудно сформирана от партии, които са много различни по своята същност - и като разбиране за икономика, и като разбиране за социална политика. Имаше едно разбиране в основата на формирането на коалицията и това разбиране беше, че ще се сложи край на кражбите и, че парите на българите ще бъдат разходвани прозрачно, целесъобразно и законосъобразно. Нашата червена линия е да не допуснем кражби, днес сме тук точно заради тази червена линия", заяви на пресконференцията на "Продължаваме промяната" вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

По думите му може да има различия какво е най-добре да се направи, как е най-добре да бъдат подпомогнати българските граждани и българските фирми, как е най-целесъобразно да се разходва ресурсът, който държавата събира от гражданите, но не може да има различия по това, че не трябва да се допускат кражби и по това, че трябва да се упражнява ефективен контрол "върху всеки лев държавна пара".

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция

"Няма как да допуснем обществени поръчки, които не са на най-ниска цена, а съдържат компонент есе колко добре пълним дупки. Това се правеше в едно друго управление, няма да се прави в нашето управление. Слави Трифонов е предубеден и с предубеждение не може да се спори", допълни Асен Василев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководството на ЦСКА стартира обиколката на страната с фенска среща в Панагюрище и Велико Търново
Ръководството на ЦСКА стартира обиколката на страната с фенска среща в Панагюрище и Велико Търново
Седем футболисти на Пирин (Благоевград) преподписаха с клуба
Седем футболисти на Пирин (Благоевград) преподписаха с клуба